Selalunya anak yang dilahirkan kembar akan berkongsi tarikh lahir yang sama pun begitu berbeza dengan kembar yang diberi nama Aylin dan Alfredo Trujillo yang tidak dapat berkongsi tarikh kelahiran walaupun beza hanya 15 minit namun menjadikan mereka lahir di bulan dan tahun yang berbeza!

Memetik berita yang dikongsikan di Daily Star, Fatima Madrigal telah melahirkan Alfredo Antonio Trujillo pada pukul 11.45 malam (31 Dis 2021) manakala kembarnya, Aylin Yolanda Trujillo dilahirkan tepat pada tengah malam 1 Januari 2022, sekali gus menjadikan Aylin bayi pertama dilahirkan di hospital Monterey Country, Amerika Syarikat pada tahun 2022. Ianya cukup bersejarah!

15 Minit Jaraknya, Anak Kembar Sepasang Ni Dilahirkan Lain Bulan & Lain Tahun!

Berat Aylin 5paun 14oz, manakala berat abangnya Alfredo adalah 6 paun 1 oz.

“Saya tidak sangka bahawa mereka dilahirkan pada tahun yang berbeza”, jelas Fatima dalam kenyataan akhbar di California.

“Saya terkejut dan gembira kerana dia (bayi perempuan) lahir tepat jam tengah malam.”

15 Minit Jaraknya, Anak Kembar Sepasang Ni Dilahirkan Lain Bulan & Lain Tahun!

Keterujaan menanti kepulangan adik-adik kembar ini ke rumah pastinya lebih dirasai oleh abang sulung kerana salah seorang bayi itu merupakan bayi lelaki. Begitu juga buat dua anak perempuan pasangan ini tidak sabar untuk melihat adik-adik kembarnya pulang ke rumah.

Jarang terjadi, satu dalam 2 juta

IKLAN

Menurut Dr. Ana Abril Arias, beliau menyifatkan kelahiran bayi kembar ini sebagai salah satu kelahiran paling diingati dalam kerjayanya.

“Ini adalah suatu penghargaan kerana dapat menyambut kelahiran bayi-bayi kecil ini dengan selamat pada tahun 2021 dan 2022.

“Cara yang menakjubkan untuk memulakan Tahun Baru!,”katanya.

Menurut Pusat Kawalan Penyakit, kira-kira 120, 000 kelahiran kembar di Amerika Syarikat setiap tahun yang membentuk lebih 3% daripada semua kelahiran.

Walau bagaimanapun, kembar yang dilahirkan pada hari yang berbeza adalah lebih jarang dengan anggaran satu dalam 2 juta.

IKLAN

Terdapat satu kejadian yang sama terjadi apabila seorang wanita Indiana pernah melahirkan anak kembar pada 31 Disember 2019 jam 11.37 malam dan seorang lagi dilahirkan pada 1 Januari 2020 ketika jam menginjak pukul 12.07 pagi.

Sumber : Daily Star 

Jom tonton video menarik adik-adik Bintang Kecil di Scream Park Sunway Lagoon.

Lagi video menarik berkenaan pilihan peralatan dapur yang memudahkan kerja kita di dapur. Sila tonton.

IKLAN

ARTIKEL MENARIK : DIY Rak Tinggi Di Dinding Untuk Tambah Ruang Simpan Barang. Praktikal & Jimat Ruang!

Baca Ini Juga :Rupanya Kalau Ada Ekzema Bukan Makanan Laut Je Kena Pantang, Tapi 12 Jenis Sayur & Buah Ni Juga!

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

15 Minit Jaraknya, Anak Kembar Sepasang Ni Dilahirkan Lain Bulan & Lain Tahun!