Hubungan suami isteri adalah ikatan yang sungguh murni. Segala kehidupan yang dilalui bersama akan meninggalkan momen yang indah. Kenangan yang menjadikan hubungan suami isteri itu dipenuhi kasih sayang.

Namun, bukan mudah untuk memastikan hubungan itu kekal hingga till jannah. Ia memerlukan persefahaman dan saling lengkap melengkapi antara satu samal lain.

Perkongsian ini amat sweet untuk dijadikan sebagai pengikat kasih suami isteri. Sesuai dilakukan pada waktu pagi.


 

5 TIPS MENGIKAT KASIH SAYANG SUAMI ISTERI DI WAKTU PAGI

1. Bangun pagi sama-sama. Kejutlah antara satu sama lain kalau ada yang bangun lebih awal. Boleh #tahajjud & doa bersama.

Biarkan pasangan tidur sampai tak solat subuh bermakna anda mengundang dosa. Kata nak till Jannah kan?

2. #Solat Subuh bersama kalau tak sempat ke Surau/Masjid. Yang tak biasa cuba biasakan, InshaAllah akan jadi mudah & seronok. Rezeki pun mudah lebat tau.

3. Pandang & senyumlah pasangan anda. Dia punya aura #positif & semangat bekerja tu lain macam nanti. Yelah, senyumkan sedekah. Say cheese!

4. #Salam & Peluk. Cukup sekadar 10 saat pun tak apa. Nak lama-lama tunggu malamlah. Hehe.

Kata pakar, peluk isteri boleh panjangkan umur suami & boleh kurangkan berat badan isteri. Pelukan boleh hasilkan pelbagai hormon termasuk hormon endorfin yang baik untuk kesihatan.

Dan bermesra dengan isteri juga sunnah Rasulullah SAW.

5. Doakan yang baik-baik untuk pasangan. #Doa yang baik merangsang semangat & motivasi untuk bekerja.

Sumber: FB Farid Rashidi

Tinggalkan Komen