Petua mengelakkan rambut gugur, andai selama ini kita biasa dengar terdapat pelbagai cara menggunakan bahan-bahan tertentu seperti santan, aloe vera dan pelbagai lagi.

Manakala perkongsian pengalaman seorang wanita ini yang telah amal petua, nyata membuahkan hasil yang diingini. Rambut tidak gugur lagi malah lebih lembut terurus.

Nak tahu lanjut, jom semak.


TIPS UNTUK KURANGKAN RAMBUT GUGUR

Hari ni Aisyah nak share tips paling best untuk rambut gugur. Masa memula nak try tips ni, Aisyah macam tak barapa nak yakin. Ye laa, simple naa tips ni. Tambah satu bahan jek kat shampoo rambut boleh kurang gugur.

Sekali bila try, ehhh serious laa rambut memang kurang gugur. Dah la kurang gugur, pastu Aisyah perasan rambut lagi lembut plus bersinar gitu.

Ehh, Aisyah tak de guna bahan pepelik pun tau. Cuma tambah aloe vera gel jek kat shampoo rambut. Korang picit jek sikit aloe vera gel pastu gaul rata rata dengan shampoo rambut korang masa nak mandi tu.

Nanti lepas korang basuh rambut, korang perasan rambut rasa ringan dengan lembut. Perghh, masa tu memang korang fefeling rambut macam model iklan pantene kat tv tu ha.

Kalau korang nak tau, aloe vera ni ada vitamin C dan E, sebab tu bila pakai kat rambut, rambut kita lembut jek. Kalau ada masalah kelemumur pun bagus guna tips ni tau. Sebab aloe vera ni akan merawat kulit kepala kita supaya bersih dan sihat.

Jadi pasni siapa yang ada masalah rambut gugur ke kelemumur, boleh la try campurkan aloe vera gel dengan shampoo korang.

Alaa, beli jek brand apa apa. Aisyah memang suka brand guardian sebab harga dia murah pastu kesan dia memang best. Kalau korang kaki jimat cam Aisyah, beli brand guardian jek okey.

Sumber : Aisyah Badar Bajrai