Membeli rumah untuk anak beranak berteduh daripada hujan panas, nyata bukanlah perkara mudah. Kalau boleh semua antara kita mahukan sebuah kediaman impian yang serba serbi sempurna dan baharu.

Pun begitu, berbeza dengan keluarga Mohd Aswandi ini yang lebih selesa membeli rumah subsale untuk anak beranaknya berteduh. Pun begitu, jangan pandang sebelah mata dengan rumah subsale ini.

Siapa sangka rumah yang kalau dilihat pada awalnya seakan tiada apa yang menarik, namun setelah melakukan sedikit sentuhan dekorasi ia mampu memberi impak wow. Jom semak perkongsian ayah kepada seorang anak ini.

Pertama sekali syukur Alhamdulillah saya dan isteri berjaya membeli sebuah rumah subsale teres setingkat di kota tinggi,Johor. Harga rumah 220k beli direct owner..harga rumah di Johor sangat keras yaa..ni pun rezeki orang nak jual harga tu..

Serba sedikit gambar sebelum(ada penyewa) dan selepas untuk dikongsi buat semua..rumah teres ruang tamu memanjang..sakit kepala jugak mula-mula cari idea..konsep entah la campuq berterabuq abehh…janji simple tak berselerak….Banyak juga buat sendiri belajar sikit-sikit dari Kelab Kaki Deko ni..memang sangat jimatkan kos..Sekarang kami bahagia ada rumah..Syukur Alhamdulillah..semoga rezeki anda semua juga ada..amin..

Bahagian depan rumah sebelum..masa ni penyewa dah keluar..dia pun cakap slow-slow bro..memang sakit nak buat rumah ni..

 

sebelum diubah suai
saiz rumah 22 x 70

Dah mula buat bahagian depan sikit-sikit and wiring buat balik..follow jugak kawan buat..banyak dapat ilmu.

Tadaaa…slow-slow kami deko buat sendiri..idea banyak dari google..wife banyak idea saya kuli dia..haha

 

Pandangan dari bahagian bilik..barang tak banyak..tak suka…rimas…haha

Ini pula pandangan dari dapur. Kediaman ini jenis memanjang….ruang makan pun boleh la untuk kami 3 beranak.

Dapur wife yang kecik and simple..jimat abis..langsir pun langsir lahhh…

sumber : Mohd Aswandi via Kelab Kaki Deko

 

Tinggalkan Komen