Kini dekorasi rumah menggunakan wainscoting menjadi pilihan ramai. Dekorasi konsep ini memberi impak rumah kemas dan mewah. 

Namun kos pembuatan wainscoting menggunakan kayu memerlukan bajet yang agak mahal.

Bagaimana pun, melalui beberapa perkongsian ada yang menggunakan wainscoting mengunakan bahan yang murah. Antaranya menggunakan tape putih (pelekat putih) atau wallpaper. Menarik idea ini untuk dicuba. Jom tengok!

__________________________________

Siapa stay rumah sewa atau kuaters macam sis ni nak buat wainscoting jimat bleh try diy sendiri buat macam saya ni. 

IKLAN

Guna tape putih je bajet RM2.10 saja dapat 3 gulung tape.

Heheh ukur betul-betul yer. Nanti duduk rumah sendiri baru kita guna kayu @ plastik khas utk wainscoting. Duduk kuaters ni jimat-jimat dulu.

Dalam pada itu, menerusi perkongsian puan Bonda Anna menggunakan wall paper untuk dijadikan ala wainscoting. 

Menarik idea kreatif ini. Jimat dan mudah!

Kredit: Syazwanny Bukhari dan Bonda Anna