Bertuah apabila dikurniakan suami yang rajin. Itulah yang amat didambakan kaum isteri lebih-lebih lagi jika kedua-duanya bekerja. Saling membantu menguruskan rumah tangga bersama.

Lebih-lebih lagi kalau suami jenis yang kreatif dalam menghias rumah. tak perlu tunggu modal yang banyak, sebaliknya dengan bakat yang ada pada suami, banyak yang boleh dijimatkan.

Demikian yang dikongsikan oleh  Hidayati Bohkhari menerusi laman facebooknya. Si suami cukup bijak membuat sendiri rak sinki dan table top. Cukup mudah, cepat dan yang penting menjimatkan kos.

Projek diy rak sinki & table top BAJET

Alhamdulillah berjaya jugak en suami merealisasikan impian bini dia.. Nak table top dan rak sinki idaman hati.. 😁😁 Kire nie advanced hadiah anniversary ke 8 lar kot yer cyg @ziezan09 .. 😂

Disebabkan dapur rumah nie tak berapa nak besar…dan ruang pun sangat terhad..maka tercipta lar idea nak buat rak bajet nie.. Setelah lebih kurang 3 tahun kiterang buat survey (nampak tak berapa lama punya pikir) tambah tolak kos ape semua maka en suami memilih utk diy sendiri rak bajet..Lebih sentimental value katanya… 😍

Nama pun rak bajet kan so bahan² yang digunakan untuk rak bajet nie kiterang beli kat IKEA masa sale 11.11 aritu..nie kira² untuk rak bajet lebih kurang 10 kaki ye guysss..

1. Para² RM50 (ada 2 unit) – beli 3

2. Tiang kayu RM20 (ada 2 unit) – beli 2

3. Penutup / kaki kayu RM5 (ada 2 unit) – beli 4

4. Sinki 2 mangkuk RM100 (cari kat mudah)

Total kos : RM 310

Hasilnya ada pada gambar yang last.. Macam mana? ON x ON rak bajet nie..? 😁😁

Before.. 3 tahun kot setia dengan sinki pemaju.. 😄
Before.. Just pakai meja banquet utk letak bibik korea & king top
After.. Lepas pasang rak dan sinki
After 70% hampir siap
After Helokkkk pulak #bibikkorea & #kingtop duduk bersanding kat situ yer.. 😂
After Amacam..? ONzzzz tak..?

#diykitchen

#ikeaideas

#rakbajet