milo 1

Menikmati minum petang bersama keluarga dengan hidangan yang ringkas tetapi membuka selera pasti membuatkan suasana lebih meriah. Petang ni, ibu-ibu dah ada ke idea nak sediakan menu apa.

Apa kata cuba Resipi Agar-Agar Milo Oreo yang menggunakan acuan puteri ayu. pasti lebih menarik perhatian. Resipi ini dkongsikan oleh puan Zaliana Haidir. Jom cuba ibu-ibu untuk hidangan minum petang bersama keluarga hari ni.

Teringat time baru tunang,masa tu mak buat open house kita pulak buat kan 4loyang puding ni huhuhu #kenangan nak ambil hati bakal mak mertua hahaha
Agar Agar Milo Oreo

IKLAN

(Sukatan untuk 30 acuan puteri ayu)ini pon ada lebihan jd sis tuang ke dlm loyang kecil

Bahan-bahan
Agar agar – 5pkt
Susu Cair – 1Tin
Susu Pekat – 1Tin
Gula – (ikut selera nak manis mcm mane)
Milo – (ikut selera nak pekat pon lagi syokk)
Biskut Oreo (di patah kan)- 2pkt
Air

Cara membuat:
Masukkan 3.5liter air dan letak kan 3pkt agar agar masak sampai mendidih,bila agar agar dah hancur masukkan 1tin susu pekat,milo,&gula sikit.Kacau sampai sebati & ketepi kan

Untuk lapisan tengah
Masukkan 1tin susu cair & air sukatan 1tin letakkan agar agar 2pkt..masak sampai mendidih kemudian letak kan sikit gula kacau sampai sebati
Layerkan
Bila dah suam agar agar nya buat lapisan
Letak kan agar agar milo dulu,bila dah agak mengeras lapis kan yg susu dan terus letakkan biskut oreo yg dh dipatah2 kan bila dah agak mengeras masukkan lapisan agar agar milo pula…

(Untuk lapisan jangan tunggu agar agar dah sampai betul2 mengeras,rasa terlebih dahulu bila dah sesuai baru buat lapisan & Jangan baru letak yg milo terus letak susu nanti tak jadi lapisan nye)

milo

SIAP