Hasil kreativiti benda simple pun nampak menarik. Bukan tu je, dapat jimatkan kos lagi kalau buat sendiri kan.

Seperti yang dikongsikan oleh saudara Atam Ayu. Dia bersama isteri berkongsi cara dan tips mudah untuk buat sendiri meja bar yang sangat sempurna dan mewah sesuai untuk ruangan dapur di rumah.

 

Pecaya tak kome kos kaunter table bar maktam ni kos tak sampai pun 150.00? Meh maktam share
.
Sebenarnya maktam dah lama teringin nak buat bar table ni kat rumah singgah maktam ni.. duk riki hat ikea ok gak.. tapi ikea jauh lepastu maktam takde transport pula nak bawak top dia hat beso2 tu..kiki
.
So maktam buat la sendiri..berbekalkan imaginasi maktam dan paktam realisasikan.


.
Biasalah isteri sentiasa jadi mandor..
.
Ok ni bahan² dia..
.
Papan playwood 12mm 2×4 = 17.50
2 batang kayu inci 2×1 panjang 6kaki= 5.00
5 shelves compactment = 59.90 tesco
Kaki sofa = 2.50/ beli 4 = 10.00
Wallpaper marble jenis pvc = 6.60 semeter
Sesiku L = 2.00
Cat kayu =36 .00

IKLAN

Total = 137.00 sahaja..



Siap dah.. jadila.. nanti kita cari stool ye..

.
#rumahinapatam
#atamshouse

Lagi barangan rumah boleh klik di sini