Mahukan kulit wajah yang licin dan bebas jerawat akan pasti berhasil andai amalkan petua yang satu ini.

Gunakanlah masker yang diperbuat dengan menggunakan bahan sedia ada di rumah, iaitu tepung beras.

Masker ini telah diamalkan oleh Aisyah dan dia berkongsi kesan yang dirasai diakaun FB miliknya.

Jom kita baca perkongsian tersebut, dan diharap manambah keyakinan anda untuk mencubanya.

HALAU JERAWAT DEGIL

Balik dari kelas haritu, tetiba je muka ni breakout teruk. Kat pipi sampai dagu semua keluar jerawat sampai abang Aisyah pun tegur apesal muka comot naa.

Jadi Aisyah pun terpaksa la merajinkan diri tepek masker ni kat muka. Ni salah satu masker favorite Aisyah tau. Masker ni bukan setakat senang nak buat, kos dia pun murah yakmat. Aisyah guna tepung beras jek tau.

Aisyah tak ingat la, barapa harga satu bungkus tepung beras ni. Tapi yang pasti harga dia memang murah je. Ni Aisyah simpan dalam esbok sebab nak biar dia tahan lama.

Cara buat dia senang jek. Korang just amik 1 sudu besar tepung beras kemudian bancuh dengan air mineral atau air tapis. Bancuh dalam 2 sudu besar gitu la. Kacau rata-rata kemudian sapu di muka. Biarkan dia kering kemudian basuh muka bersih-bersih.

Haa senang jek kan. Kalau nak dapat kesan best, korang buat la hari-hari. Serious okey, masker ni memang best yakmat. Jerawat memang cepat kecut pastu yang paling best, kulit korang memang lembut giler. Macam kulit baby.

Tepung beras ni bukan setakat boleh kecutkan jerawat tau. Tapi dia ada macam-macam khasiat lain. Aisyah listkan kat bawah ni;

– antiaging
– serap lebihan minyak kat muka
– merawat kulit kusam
– hilangkan sunburn
– cerahkan kulit
– lembutkan kulit
– kurangkan gelap bawah mata
– hilangkan parut jerawat
– anjalkan kulit

Tu dia, banyak kan kelebihan tepung beras ni. Siapa yang dah ada tepung beras kat rumah, malam ni korang dah boleh tepek kat muka. Bertambah peloles la kulit korang selepas ini.

 

sumber : Aisyah Badar Bajrai 

Tinggalkan Komen