Bayangkan seandainya ibu bapa kita sering mengadu sakit lutut dan kesakitan itu menyebabkan sukar baginya solat dengan selesa, pasti kita sebagai anda berasa kasihan dan sebolehnya ingin meredakan kesakitan yang ditanggungnya.

Oleh itu, apa kata selain berjumpa doktor untuk mendapatkan rawatan bolehlah sediakan air rebusan ini untuk diamalkan. Menurut Puan Nan Rina daripada pengalaman makciknya yang mengamalkan air rebusan tersebut, kini siapa sangka semakin sihat dan boleh mudah sahaja untuk bangun dan berdiri.

Untuk itu, ini perkongsiannya. Semoga info ini dapat memberi manfaat untuk kita bersama.


Semalam i pergi rumah unty i, i terkejut sangat bila tengok dia boleh bangun sendiri tanpa support dari apa apa, sebab sebelum ni dia sakit lutut then kalau nak bangun ke apa dia kena ada support untuk dia bangun even duduk pon tak boleh sebab nanti susah nak bangun, sekarang alhamdulillah laju je dia bangun .

I tanya dia apa petua?

Di bawah inilah petuanya “Air detox homemade” Cubalah korang try mana tahu esok dah bole berlari.

Resepi air detox homemade

Bahan-bahan:
3 cawan air
4 batang serai – di ketuk
1 biji halia 1 biji – dihiris
3 biji epal hijau – dipotong dadu

Cara penyediaan :

  1. Rebus sampai naik bau dan mendidih.
  2. Tapis semuanya dah boleh minum

Minum time suam-suam, buah epalnya boleh dimakan. Seeloknya habiskan semuanya dalam sehari 3 kali, pagi, petang malam dan jangan simpan dalam peti ais nanti hilang khasiatnya.
Amalkan selalu, InshAllah.. dengan izinNya

Sumber : Nana Rina Via MAHN

Tinggalkan Komen