Lontong adalah salah satu menu hidangan yang dulunya popular sewaktu musim perayaan. Namun kini, sajian ini menjadi hidangan seisi keluarga tanpa mengira masa.

Melalui perkongsian Mizs Mieyza via Masak Apa Hari Ni mendapat perhatian ramai ekoran cara penyediaan yang ringkas.

Jom lihat perkongsiannya.

Melontong.Mak dulu niaga lontong ni kat kem askar. Kami adik bradik puas haa dok tolong mak…dulu gaji ayh x sebesar gaji askar skarang ni…jd kena cari alternatif lain ntk mak n ayh besarkn anak2….hujung mggu paling best kami 4 bradik dok kat kantin niaga…akak jadi ketua…dtemani pekerja mak sorang…haa time tu mak ade bagi upah… dh dpt upah kumpul duit….beli kropok twisties sebungkus n air berkarbonat sebotol…wahh rasa suke yg amat masa tu dpt beli twisties sebgkus…mkn 4 bradik masa tu…sush payah tolong mak berniaga…..kenangn2 ni kdg2 buat kiter rndu nak ulang zmn dulu2…skarang masing2 dh kerja…..lontong ni slh satu menu yg ade kat kantin RSAT kem penrissen BATU 8 SWK.

Resipi ade kat gmbar yersaya halalkn resepi. resepi ni d combine dgn resepi mak mertua akak sy yg dok d batu pahat jb…mak mertua untuk sy belum ade…jodoh sy masih hilang dr radar..doakn kami sekeluarga sihat dan dmurahkn rezeki. 

CARA PENYEDIAAN

b

Menarik resipi ni. Boleh cuba buat masa raya haji ni.

Selamat mencuba!