Merancang untuk dapatkan berat badan yang ideal sama ada untuk diri kita sendiri mahupun untuk kita anak beranak, elok dicuba dengan cara yang mudah dan yang penting tidak memudaratkan kesihatan.

Salah satu caranya selain perlu bersenam, ramai percaya dengan minum air lemon secara konsisten juga akan menampakkan hasilnya. Ini sebagaimana perkongsian pengalaman seorang isteri apabila melihat sendiri perubahan pada suaminya setelah amalkan minum air lemon secara konsisten.

Ni la air LEMON HALIA yang suami cikpooja dok amalkan secara konsisten….
Alhamdulillahh…Sekarang badan dah segak..Takde lagi peyut gendut dan gemuk
Lawas secara alami…Memang bagus sangat.

Bahan-bahan:

4 biji lemon
4 inci halia
Air 3 liter

Cara penyediaan:

Potong-potong halia dan lemon (buang biji)
(Potong membulat ye)
Masukkan dalam periuk
Masukkan air
Renehkan sampai air bertukar warna kekuningan…
Siap reneh…sejukkan dan masukkan dalam botol dan simpan lam peti sejuk ye.

Hai ampa😊😊Ni la air LEMON HALIA yg suami cikpooja dok amalkan secara konsisten….Alhamdulillahh…Skrg badan dah segak..Xde lagi peyut gendut n gumuks😁😁😂😂Lawas secara alami…Mmg bagus sgt…Xyah suh bini dia buat..dia buat sndr ja😁Ampa nak try ka??!!Resepi👇👇👇💚4biji lemon💚4inci halia💚Air 3liter👉Potong2 halia dan lemon(buang biji)(Potong membulat yea)👉 Masukkan lam piuk👉 Masukkan air👉 Renehkan smpai air bertukar warna kekuningan…(Masa reneh tu….ahhhh wangi berjuta2 lemon satu rumah😍😍😍)👉 Siap reneh…sejukkan dan masukkan dalam botol dan simpan lam peti sejuk yea….👉Nak minum….minum je…xyah tnya bape sudu nak minum😁😁…sbb cara minum mmg xde sukatan..depend pada penerimaan perut masing2…..👉Cedok air dia je isi dalam botoi na…halia ngan lemon tu xyah (kalau syg nak buang..bleh je gonye2 telan😁)….ramai plak yg pm cikpooja tnya macam2…penat menjawab😁Nota kaki…⭐Nak minum waktu bila pon boleh⭐Yg xtahan dgn masam…bleh tambah madu yea⭐Suami cikpooja Xminum air manis@bergula👉Jd…cepat la berat dia turun..Nota tgn pulak😝…👉Tips pemilihan lemon yg bagus…💚masa nak beli lemon…tekan2 kulitnya…jika kulitnya keras..itu bermakna lemon tu berkulit tebal…xsedap.. dan bila kita rebus nnt rasa dia pahit…💚lemon yg bagus adalah lemon yg berkulit lembut n xtebal sgt… insyaAllah berjuicy n xpahit bila kita renehkan nnt😁Nota perut plakss…ikikikikiiii…👉Suami cikpooja konsisten minum air lemon halia nie selama 3bulan lost 10kg…(Berat asal 80kg…. konsisten 3bulan hilang 10kg…dan skrg dia maintain konsisten sbb askar ni kalau BMI lebih mmg xleh move)👉Janji konsisten jeh…habis je buat lagi…habis je buat lagi…habis buat habis buat n buat lagi….👉Nak berat badan ideal kene la ghajin…ye dok!!!Sekian….

Posted by Cik Pooja on Saturday, August 25, 2018

Cara pengambilan :
Nak minum….minum je…tidak perlu tanya barapa sudu nak minum..sebab cara minum memang tak ada sukatan..depend pada penerimaan perut masing-masing.
Cedok air dia je isi dalam botol na…halia dengan lemon tu payah

Nota kaki
Nak minum waktu bila pun boleh
Yang tak tahan dengan masam…boleh tambah madu
Suami cikpooja tak minum air [email protected] Jadi…cepat la berat dia turun.


Tips pemilihan lemon yang bagus
1. Masa nak beli lemon…tekan-tekan kulitnya…jika kulitnya keras..itu bermakna lemon tu berkulit tebal…tak sedap.. dan bila kita rebus nanti rasa dia pahit.
2. Lemon yang bagus adalah lemon yang berkulit lembut dan tidak tebal sangat… insyaAllah berjuicy dan tak pahit bila kita renehkan nanti.

sumber : Cik Pooja via MAHN