Orang lelaki ni romantiknya tak sama dengan wanita. Ada 2 jenis romantik iaitu romantik tersurat & yang romantik tersirat. Hakikatnya nak jadi pasangan yang romantik bukanlah susah mana pun.

Jika dari awal kita boleh menerima lelaki atau suami sedemikian, kenapa nak ubah selepas berkahwin. Bahagia di dalam sesebuah rumah tangga bukan terletak pada tangga romantiknya pasangan.

Tetapi kasih sayang yang dicurahkan dan tanggung jawab yang dilunaskan sebaik mungkin. Bonus andai dapat yang jenis bertanggung jawab dan romantik seiring kan. Sebab tu, buat isteri hargailah suami kalian tak kira apa jua jenis romantiknya.

Akui Dr Say Shazril Shaharuddin sendiri, dia bukanlah suami yang romantik bahkan ucapan hari jadi isteri pun dia set alarm untuk menjadi orang pertama wish.

Namun yang cukup membanggakan isterinya bila bab tanggung jawab pada isteri dan anak adalah keutamaan Dr Say. Itulah yang beliau kongsikan menerusi laman instagramnya.

 


Terus terang saya cakap saya tak romantik langsung. Kekadang jeles saya tengok bf2/suami2 lain suprise kan gf/bini diorg pom pam. Pakai penutup mata bawak pegi tempat pom pam makan pom pam bagi hadiah pom pam siap hire photographer + videographer pom pam.

Terduduk saya dibuatnya dengan kepom paman mereka. Kalau besday bini, habis romantik pun pukul 12 malam hari besday die saya set alarm, alarm berbunyi, saya wish bini hepi besday, den kami tidur sopan2 tak nakal2. Romantik sebab yelah saya orang pertama wish.

 

Semalam masa saya teman baby di kecemasan dari 5 pagi sampai bini datang tukar shift 6 petang, mak mak kat situ pandang saya lain macam. Bila saya bangun ketatkan bedung, saya rasa diperhatikan. Bile lap poo poo & tukar diapers, saya rasa diperhatikan. Bila saya susukan Ace, saya rasa diperhatikan.

 Den ade sorang makcik datang kepada saya bertanye “mak die mane?” saya pun jawab “maknye kerja, petang nanti habis kerja dia datang”. Terus makcik tu sengih cakap “jarang mak cik nampak laki buat semua ni”. No wonder mak2 ni pandang saya lain macam. “Suami takleh susukan anak, tukarkan diapers anak ke?” detik hatiku.

Bila bini sampai saya cerita kejadian ni kat die, terus die shayang saya saying “im lucky to have u, walaupun u tak romantik (ouch) tapi u pandai jaga baby kite”. Malam ni shift saya bermalam di ward ngn Ace habisla bakal di-judge lagi waduh, takpelah i’d do anything for my baby & bini.

Kesimpulan cerita ni laki ni romantiknya ade 2 jenis, ade yang romantik tersurat & ade yang romantik tersirat. Hargailah lelaki kalian tak kira apa jua jenis romantiknya. Kalau takde tersurat & tersirat simple, cari lain ahaha. 

View this post on Instagram

Topik : Suami Tak Romantik . Terus terang sy ckp sy xromantik langsung. Kenkdg jeles sy tgk bf2/suami2 lain suprise kan gf/bini diorg pom pam. Pakai penutup mata bawak pegi tempat pom pam makan pom pam bg hadiah pom pam siap hire photographer + videographer pom pam. Terduduk sy dibuatnya dgn kepom paman mrk. Kalau besday bini, habis romantik pun pukul 12mlm hari besday die sy set alarm, alarm berbunyi, sy wish bini hepi besday, den kami tidur sopan2 xnakal2. Romantik sb yelah sy org pertama wish. . Smlm mase sy teman baby di kecemasan dari 5pagi smpi bini dtg tuka shift 6ptg, mak mak kt situ pandang sy lain mcm. Bile sy bangun ketatkan bedung, sy rase diperhatikan. Bile lap poo poo & tuka diapers, sy rase diperhatikan. Bile sy susukan Ace, sy rase diperhatikan. Den ade sorg makcik dtg kpd sy bertanye "mak die mane?" sy pn jwb "maknye kerja, ptg nnt abis keje dia dtg". Terus makcik tu sengih ckp "jarang makcik nmpk laki buat semua ni". No wonder mak2 ni pandang sy lain mcm. "Suami xleh susukan anak, tukarkan diapers anak ke?" detik hatiku. . Bila bini smpi sy cerita kejadian ni kt die, terus die shayang sy saying "im lucky to hav u, wlpn u xromantik (ouch) tp u pandai jaga baby kite". Malam ni shift sy bermalam di ward ngn Ace habisla bakal di-judge lagi waduh, xpelah i'd do anything for my baby & bini. Kesimpulan crite ni laki ni romantiknya ade 2 jenis, ade yg romantik tersurat & ade yg romantik tersirat. Hargailah lelaki kalian xkira apa jua jenis romantiknya. Kalau xde tersurat & tersirat simple, cari lain ahaha.

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril) on

Sumber: IG say_shazril