Bab menguruskan almari pakaian anak-anak ini sering juga boleh membuatkan kita jadi stress.

Apa tidaknya, baru saja kain baju dilipat dan disusun rapi, tapi bila anak menarik baju daripada lipatan tersebut untuk dipakai habis semuanya jadi serabut.

Tidak mahu berterusan hadapi masalah yang sama, ada baiknya ibu-ibu buat cara yang digunakan oleh Puan Azila ini.

Bukan sahaja kain baju dilipat sama saiznya, paling mengujakan bila pakaian tersebut ditarik daripada lipatan tidak akan menjejaskan pakaian lain. Cukup mengujakan!

Ini perkongsiannya.


Niat untuk share ja tak sangka kena viral harini. Siap pm, dm, tanya tutorial lipat macamana. Sampai battery tak sempat nak full dah low semula.

Sebenarnya sy lipat baju guna manual jer, tapi bila husband jenis yang teliti lipat baju kita akan jadi lebih teliti. .

So untuk senang masa susun baju sy guna organizing system. Actually benda ni dah lama mungkin tak pernah org terfikir sebelum nih. Benda ni made from recycled material. .

Kalau rajin uolls boleh goggle organizing system byk org luar dah create untuk improved lagi system ni.

Mana nak cari benda ni? Nak pergi ke obersea ker?? Tak perlu pergi jauh-jauh. Dekat MR DIY pun ada kalau nak walk in. Kalau malas online pun boleh di shoppe jer.

Boleh la lepas ni serbu MR DIY. At least baju lagi tersusun dan kemas. Cuma kena rajin susun lar lepas ni.

Sharing is caring.

Sumber : Azila Ahmad

Tinggalkan Komen