Bila bercerita mengenai hubungan intim antara suami dan isteri, sebenarnya ada banyak perkara yang kita masih tidak tahu.

Hubungan intim bukan sekadar melepaskan sahaja keinginan tetapi sebaliknya ia adalah terapi untuk kedua pasangan halal ini.

Jadikan info ini sebagai ilmu untuk memantapkan lagi kerukunan hubungan suami isteri anda. Bagi pasangan yang sudah lama berumah tangga, mungkin ilmu dan fakta ini mampu membuka mata dan menambah skill serta ilmu baru.

Ini yang anda perlu tahu.


1.Di bahagian klitoris wanita terdapat 8000 hujung saraf yang merupakan jumlah terbanyak dalam tubuh manusia. Penis pada lelaki pula hanya memiliki setengah daripada jumlahnya.

2.Bagi penghidap asma, hubungan intim mampu meredakan anda sebagai ubat antihistamin untuk melawan asma dan penyakit alergi lain.

3. Lelaki akan berejakulasi sebanyak 1.5 liter sperma sepanjang hidup mereka.

IKLAN

4. Hubungan intim adalah cara hebat untuk melepaskan ketegangan. Otak akan melepaskan bahan kimia dopamin yang membuat kita merasa lebih relaks.

15 Fakta Hubungan Intim, Buat Rumah Tangga Lebih Bahagia!

5. Pada usia 70 tahun, 73 peratus lelaki di dunia masih mampu ‘turned on’.

6.Orgasme akan terjadi lebih agresif pada suhu yang tinggi atau panas. Tekanan darah akan naik lebih cepat sehingga lelaki lebih cepat terangsang.

7. Lelaki mengalami beberapa kali orgasme asalkan orgasme pertama terjadi tanpa ejakulasi dan tidak kehilangan ereksinya.

IKLAN

8. Menurut penelitian University of Groningen, Belanda, sebahagian besar otak wanita akan berhenti bekerja ketika orgasme, terutama pada pusat saraf yang mengatur rasa takut.

9. Bahagian kiri testis lelaki juga biasanya tergantung lebih rendah jika dibandingkan dengan yang kanan.

10 Ketika terangsang, vagina wanita akan memanjang sekitar 4 inci atau lebih bergantung kepada daya ransangan dan tekanan yang dihadapi.

11. Aroma yang dipercayai dapat meningkatkan tekanan darah ke penis adalah bau lavender, coklat, donat dan tak kurang juga bau enak daripada sebiji buah labu.

IKLAN

15 Fakta Hubungan Intim, Buat Rumah Tangga Lebih Bahagia!

12. Ketika lelaki sedang berejakulasi, hanya 200 daripada 100 juta sperma yang dapat mendekati sel telur. Namun hanya satu sahaja yang menjadi juara.

13. Penelitian yang dilakukan oleh University of British Columbia mengatakan, 20 minit senaman setiap hari dapat meningkatkan tindak balas seksual yang lebih baik pada wanita.

14. Abraham Morgentaler, M.D., penulis buku tentang hubungan intim dan lelaki mengatakan lelaki muda tidak terlepas daripada mempunyai disfungsi ereksi yang disebabkan oleh psikologi mereka sendiri. Mungkin rasa tidak yakin berbanding lelaki sudah berusia.

15. Menurut penelitian, secara rata manusia mampu membakar lebih 200 kalori setiap kali melakukan hubungan intim selama 30 minit.

Wow!

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI