Datin Lisa Surihani baru-baru ini berkongsi momen sewaktu dia berpantang selama 44 hari bersama bayi ketiganya.

Menerusi perkongsian tersebut, isteri kesayangan Dato Yusry Abd Halim ini melahirkan rasa sedih kerana terpaksa berpisah dengan Mak Budi yang juga Confinement Lady atau CL yang menjaganya selama dalam pantang.

Menurut Lisa, Mak Budi banyak membantunya mengembalikan tenaga selepas melahirkan anak ketiganya. Walaupun Mak Cudi adalah CL yang dibayar atas khidmatnya, namun keperibadian Mak Budi cukup disenangi mereka sekeluarga.

Alhamdulillah. Terima kasih tidak terhingga @lavenderconfinementcare . Dari waktu hamil trimester kedua, liaise bersama Puan Aishah, yang mengaturkan semua dgn amat sopan dan baik sekali dan mengikuti langkah2 atas sebab keadaan sekarang bg memastikan keselamatan semua.

Menurut Lisa lagi, kehadiran Mak Budi banyak membantunya dalam proses berpantang selain cukup rajin dan khidmat yang diberikan melebihi daripada yang diminta.

Terima kasih Aishah, kerana membantu dan menyenangkan keadaan bg saya sekeluarga sebaik mungkin. Pengalaman pantang yang amat baik bg saya dan anak, Alhamdulillah dikurniakan CL yang baik, Mak @budisampir , servis dijalankan dgn baik, tp Mak Budi buat lebih walaupun tidak diminta.

Bahkan perwatakan Mak Budi yang cukup lemah lembut dan kelakar amat disenangi mereka sekeluarga.

Perwatakan santai, lemah lembut tapi kelakar buat kami sekeluarga jadi biasa dgn Mak Budi. Byk membantu keadaan saya bukan sahaja dari segi physical, tetapi mental dan emosi juga. Byk memori utk dikenang dan ketawa bila ingat kembali.

Justeru, Lisa dalam perkongsiannya mengakui cukup sedih kerana selepas ini mereka berpisah. Bahkan, kasih sayang Mak Budi kepada anak-anaknya membuatkan Lisa terasa sayang untuk berpisah dengan wanita tersebut.

Terima kasih juga kerana menjaga dan menyayangi Yunos macam cucu sendiri sepertimana Mak Budi sayang dan ingat pd baby2 customer lain. Kami akan rindu kehadiran Mak Budi dan gelak tawa smpai mata berair sama Mak Budi. 💜

IKLAN

Selesai ini, saya du’akan moga Mak Budi dan Team Lavender sentiasa di bawah perlindungan Allah swt, moga dikurniakan barakah , rahmah, dan afiah sentiasa.

Sumber: lisasurihani


Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

IKLAN

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web  https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya! Sebarang soalan boleh ajukan di nombor yang tertera di poster