Menyuntik gaya ruangan dinding agar menjadi titik tumpu yang menarik, idea perletakkan cermin adalah antara elemen yang paling mudah untuk dipraktikan. Pun begitu, bila mana berdepan dengan ruangan dinding yang tidak rata, ia pastinya menyulitkan untuk menampal cermin tersebut.

Memberi inspirasi dan idea kepada  yang berdepan masalah ini, di sini dikongsikan untuk info bersama. Selamat mecuba dan semoga bermanfaat.


Sekadar pengkongsian. uolls nak tmpal cermin mesti ada masalah dinding tak rata bukan?

Nah iolls bagi tips untuk dapat hasil yang cunss & kemas. Iolls sendiri pun try n error jugak. Mula-mula tampal gitu je dekat dinding. frust tak cantik.,senget benget. Yang paling sedih,cermin tu sempat jugak lah 2keping yang jatuh dan pecah. PANGGGG!!! berkecai..

IKLAN

Bila Dinding Tak Rata, Begini Idea Wanita Ni Kongsikan Agar Cermin Elok Melekat!

Bila Dinding Tak Rata, Begini Idea Wanita Ni Kongsikan Agar Cermin Elok Melekat!

IKLAN

Lastly tiba-tiba dapat idea nak bukak balik semua cermin tu then nak tampal dekat plywood dulu. Ingatkan idea iolls tu tak logik,bagitahu suami. Then dia cakap cubaaa lah.

Bila Dinding Tak Rata, Begini Idea Wanita Ni Kongsikan Agar Cermin Elok Melekat! Bila Dinding Tak Rata, Begini Idea Wanita Ni Kongsikan Agar Cermin Elok Melekat!

IKLAN

Terus iolls p cri plywood dekat hardware. beli yang paling nipisss ya. Dlm RM20++ sekeping. besar size tilam queen gituu. Mula-mula drill plywood tu dekat dinding. lepas settle baru lekatkan balik guna gam xbond construction tu.  Boleh cari dekat Mr.Diy tak sampai 10inggit. Hasilnyaaaa Alhamdullillah puas hati boleh try tips

 

sumber : Affan Ali via Kelab Kaki Deco Kaison, Ikea, Romantika, Eco dan Mr DIY