Umum mengetahui akan keberadaan Dayah Bakar di samping suaminya di Australia. Pengacara dan penyanyi ini mengambil keputusan untuk berada di samping suaminya selepas setahun berpisah dek kerana tuntutan kerja suaminya.

Dayah juga tidak lokek untuk berkongsi video serta gambar sepanjang bersama suami dan anak lelakinya di sana.

Dalam pada itu, timbul persoalan daripada warganet akan situasinya yang dilihat tidak memakai pelitup muka walaupun berada di tempat awam.

Menjelaskan situasi tersebut, Dayah memuat naik satu video pendek sekaligus merungkai pertanyaan ramai tentang hal tersebut.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAYAH BAKAR (@dayahbakar)

Assalamualaikum semua .
Sharing with all of you a glimpse of Allah’s creation, dan hopefully buat korang rasa tenang dan a bit relax to start the day .
Bila Dayah di sampai Weston Park, Dayah tak stop cakap “ Ya Allah cantiknyaaa, masha Allah subhanallah”
Looks like a painting but it’s real 😍

IKLAN

Anyway, Dayah dapat banyak sgt soalan tak perlu pakai mask ke dekat sini , tak ada covid ke ? Let me answer once and for all ya. Dekat Canberra dah months tak ada case Covid . Tidak perlu pakai mask , but they still practise SOP seperti social distancing , sanitize tangan selalu .( walaupun 0 case , reminder is everywhere )
I hope this explains ! 😊

IKLAN

P/s : This is also the first time bawa @joie_malaysia Versatrex keluar , and it’s amazing how sturdy it is . Naik atas grass, permukaan tak rata , bukit , semua steady je ! 🙌🏻

Rata-rata bukan sahaja berpuas hati dengan penjelasan Dayah, bahkan turut excited dengan keindahan tempat tersebut.

Terima kasih jawab soalan
fara.hnni Thankyou for answering my question. Oh i see😘😍
miraa_raa Tq sis @dayahbakar for answering my questions too. Love ya ❤️
haslindahamdani Thanks for sharing dayah..i miss canberra so much.😍
n_nurgaya Bestnya x dak covid.. kami kt malaysia ni dah x selamat rasa.. nk keluar pn taku.. 😭😭😭😭
abbiey09 Bestnya..rindu nk jln2 mcm dlu tanpa pakai mask
Rindu nak jalan-jalan
terebanmix Cantiknya…. tenangnya.. thanks for sharing Dayah .. need more of beautiful scenery sana.. rindu nak jalan2 nih
kak_ha65Alhamdulillah..enjoy it while time/Allah permits, dear…what a beautiful & serene view(including the people in it!) Thank you for sharing!😍😍👍👍
Bestnya tak payah pakai mask
farahnadia.hMasyaallah. Cantiknya. Bestnya tak yah pakai² mask. Rindu saat² kita bebas dari covid19. Dayah take care tau. Happy for u dapat reunite kat sana
zila_zila_qiaraBest nya blh kelur tnpa facemask .tp apa pun dyah family sentiasa jga diri .jga sop ok ….❤️❤️
Sumber:dayahbakar
Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club