“Tak Pe Duit Boleh Cari, Ibu Ada La Segalanya…”-Chef Wan Upah Jururawat Hampir 6K Sebulan, Tarik Perhatian Warganet!

Kita banyak belajar tentang kehidupan ini daripada orang tua kita. Darinya kita mengenal erti cinta, sayang menyayangi dan memberi dengan tulus. Apa yang pasti, begitu banyak pengorbanan ibu ayah dalam membesarkan kita sebagai anak-anaknya. Tidak termampu untuk kita membalasnya sampai bila-bila.

Lantaran itu selagi boleh, sebagai anak yang tahu mengenang jasa orang tua wajar untuk kita menyantuni ibu ayah dengan sebaik mungkin hingga akhir hayat mereka.

Buat follower Keluarga, sila guna kod promo KELGSP5 untuk pembelian British Polo Yuna Handbag Set dengan harga lebih murah hanya di GO SHOP 

 

Kisah chef selebriti, Redzuawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan boleh dijadikan inspirasi. Cara bagaimana dia menyantuni ibunya yang telah berusia dan mengidap penyakit Demensia cukup menyentuh hati.

“Duit Boleh Cari, Ibu Ada La Segalanya…”-Chef Wan Upah Jururawat Hampir 6K Sebulan, Tarik Perhatian Warganet!

IKLAN

Chef Wan melalui Instagram miliknya telah mendedahkan bahawa dia mengupah seorang jururawat khas untuk menjaga ibunya di rumah.

Menerusi hantaran tersebut dimaklumkan bahaawa jururawat khas itu dibayar sebanyak RM180 sehari, bermula dari 9 pagi hingga 6 petang setiap hari. Chef Wan menyatakan bahawa hampir RM6,000 setiap bulan demi membayar upah jururawat yang menjaga ibunya itu.

“Duit Boleh Cari, Ibu Ada La Segalanya…”-Chef Wan Upah Jururawat Hampir 6K Sebulan, Tarik Perhatian Warganet!

“Agensi jururawat itu mengenakan RM180 untuk sehari dan sebulan kira-kira dalam RM5,800 ke lebih dengan kerja lebih masa.

IKLAN

“Biar la mereka berjinak-jinak dahulu ketika mak saya masih sihat sedikit. Bila datang waktunya, dia (jururawat khas) boleh menjaga ibu saya dengan baik.

“Saya rasa senang apabila mak ada orang yang profesional untuk mandikan dia, tukar lampin, suap sarapan, bagi ubat, melakukan sedikit senaman serta memastikan mak saya tidur sekejap pada pagi dan tengah hari,” ujarnya yang mengakui bahawa duit boleh dicari dan seorang ibu itu adalah segala-galanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chef wan (@_chefwan58)

Sementara itu, Chef Wan sempat berpesan kepada umum untuk sentiasa berikan jagaan yang terbaik buat ibu demi kebahagiaan dan keselesaan buatnya.

IKLAN

Sumber : ig Chef Wan 

 

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

“Duit Boleh Cari, Ibu Ada La Segalanya…”-Chef Wan Upah Jururawat Hampir 6K Sebulan, Tarik Perhatian Warganet!