Untitled design (1)

Netizen ni, pantang kalau ada benda yang menarik sikit, sekejap je mereka buat kerja, viralkan benda itu!

Sejak 8 Jun lalu, viral di sosial media tentang usikan nakal netizen tentang panggilan untuk hero-hero negara yang berkait rapat dengan perkembangan sepanjang Covid-19 terutamanya ketika Perintah Kawalan Pergerakan dijalankan.

Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dalam sidang media Menteri Kanan (Keselamatan) pada Isnin lalu berseloroh dalam ucapannya selepas mengetahui gelaran yang diberikan netizen buat mereka.

IKLAN

Gurau Senda Gelaran Buat Frontliner, ‘Paklong’ Ismail Berseloroh Dalam Sidang Media

“Saya percaya, saya baca dalam komen netizen hari ini, walaupun abah (Tan Sri Muhyidin Yassin) dah umumkan sesuatu yang menggembirakan semalam, mereka yakin paklong Ismail akan kata macam-macam SOP sekatan-sekatan, dan petang nanti mungkin ada lagi sekatan-sekatan dari pakngah Hisyam,” katanya.

IKLAN

Hal tersebut menjadi ulasan rakyat Malaysia selepas sidang media tersebut dengan memuat naik di laman sosial tentang kompilasi ‘orang-orang penting’ dalam menangani Covid-19 ini. Dalam perkongsian dari Ipoh Ipoh Ajerr di laman Facebook miliknya berkongsi kompilasi ini. Jom ikuti perkongsian yang yelah mencuit hati rakyat Malaysia tentang hero-hero negara kita.

Gurau Senda Gelaran Buat Frontliner, ‘Paklong’ Ismail Berseloroh Dalam Sidang MediaGurau Senda Gelaran Buat Frontliner, ‘Paklong’ Ismail Berseloroh Dalam Sidang MediaGurau Senda Gelaran Buat Frontliner, ‘Paklong’ Ismail Berseloroh Dalam Sidang MediaGurau Senda Gelaran Buat Frontliner, ‘Paklong’ Ismail Berseloroh Dalam Sidang MediaGurau Senda Gelaran Buat Frontliner, ‘Paklong’ Ismail Berseloroh Dalam Sidang Media

IKLAN

Semoga pengorbanan yang dibuat oleh abah, paklong, pakngah dan seangkatan dengannya dibalas olehNya dan pesanan buat semua rakyat Malaysia, jangan leka dengan kebebasan yang diberi kerana sekarang ni kita semua ada adalah FRONTLINER untuk kita semua. Ingat, kita jaga kita.

SUMBER: Ipoh Ipoh Ajerr

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI