Setiap ibu yang melalui proses kehamilan, pasti tidak menafikan setiap anak berbeza-beza. Ada yang mudah tiada sebarang alahan, tetap aktif sehingga ke hari bersalin.

Ada pula yang ‘lembik’ dan terpaksa dimasukkan ke hospital. Itulah pengorbanan seorang ibu dalam melahirkan zuriat.

Begitu juga dengan Dr Say yang baru-baru ini memuat naik perkongsian mengenai kehamilan isterinya.

Menurut hos bagi rancangan Tanya Doktor ini, usia kandungan isterinya kini memasuki 5 bulan.

“Pejam celik pejam celik bini dah 5 bulan mengandung. Awai2 dulu dia dok bising “i tak nampak macam mengandung kan? Perut kecik je”. Tapi sekarang dia dok ulang “besar kan perut i? U taktau betapa beratnya bawak anak u ni”.

“Padahal sy tak cakap apa2 pun, haai wanita complicated sungguh pemikiran kalian ahaha. Anyway today was our detailed scan, Alhamdulillah otak, jantung, organ lain & tumbesaran baby nampak sihat. Expected date of delivery is on 31st August bersamaan Hari Merdeka tapi sy rasa bakal awal ni.

Menurut Dr Say lagi, kehamilan anak kedua kali ini sedikit berbeza buat isterinya Dr Azura Abbas. Jika anak sulung, isterinya agak aktif, namun kali ini tidak berselera makan selain penat melampau.

IKLAN

“Pregnancy bini kali ni sedikit berbeza tak macam masa mengandungkan Ace dulu. Masa Ace dulu bini boleh gi gym melompat bagai tapi pregnancy kali ni dia kerap kena gastrik, tak lalu makan kao kao, hidung tiap2 malam tersumbat & penat melampau.

“But then again not all pregnancy is the same. Apa2 pun bersyukur sesangat kandungan sihat. Sy risau sikit sebab bini tak berapa makan, kang tak dapat nutirisi mencukupi macam mana muka baby nak jadi sepadu #teamdaddy ahaha.

IKLAN

“Can’t wait for the arrival of our 2nd baby. Tadi berjaya nampak muka baby, nampak iras muka sy lebih kali ni kan? Alhamdulillah sejuk hati daddy ada anak ikut muka daddy.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril)

Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada 30 mac 2014 dan dikurniakan seorang cahaya mata Aezreil pada 5 Mac 2019

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club