Menggunakan Pressure cooker memang memudahkan kerja memasak lebih-lebih lagi untuk menyediakan sajian yang mengambil masa berjam-jam untuk disediakan.

Lantaran itu, tidak keterlaluan jika dikatakan pressure cooker sekarang ini menjadi antara gajet yang wajib ada di setiap rumah. Bukan hanya kerana memudahkan dan menjimatkan masa malahan menyediakan hidangan dengan pressure cooker menjadikan masakan lebih enak kerana ianya  masak sekata dan sempurna.

Buat follower Keluarga, sila guna kod promo KELGSP5 untuk pembelian British Polo Yuna Handbag Set dengan harga lebih murah hanya di GO SHOP 

 

 

Pun begitu apakan daya, malang tidak berbau. Meskipun penggunaan pressure cooker bukanlah suatu perkara yang baharu di masa ini, namun bagi yang pernah mengalami kejadian pressure cooker meletup pasti meninggalkan kesan trauma yang berpanjangan.

IKLAN

Hal ini telah  terjadi pada seorang isteri, dengan tiba-tiba pressure cooking yang digunakan meletup dan mengakibatkan kesan lecur hampir seluruh wajahnya. Melihat kesan tersebut, nyata sakit yang ditanggung bukan kepalang.

“Just Hati-hati Kalau Guna…”- Habis Lecur Wajah Akibat Pressure Cooker Meletup, Isteri Ni Kongsi Cerita!

Satu perkongsian video oleh Nur Nadia Haris  di aplikasi TikTok ini telah  mencuri tumpuan warganet.  Rata-rata bersimpati dengan kesakitan yang ditanggung, lebih-lebih lagi tidak dapat membayangkan betapa sakitnya kesan lecur pada kulit dengan keadaan yang sedemikian rupa.

Dalam video tersebut, dapat dilihat kulit wajahnya mengelembung dan kemudian beransur-ansur pulih setelah menerima rawatan di klinik swasta yang berhampiran. Difahamkan keadaan ini terjadi apabila pressure cooker yang sedang digunakan untuk memasak, meletup secara tiba-tiba.

IKLAN

“Just Hati-hati Kalau Guna…”- Habis Lecur Wajah Akibat Pressure Cooker Meletup, Isteri Ni Kongsi Cerita!

Dalam kenyataan terkini daripadanya, dia memaklumkan menggunakan Pressure Cooker Brand SINC*R* Bukan Jenama Nox**. Dalam pada itu turut menasihatkan orang lain agar lebih berhati-hati saat menggunakan pressure cooker.

“Benda nak jadi , apa apa brand pun boleh, Just Hati-Hati Kalau Guna” tulisnya.

IKLAN
@nurnadiaharis Trust The Process , Day’s 13 #CapCut ♬ bunyi asal – N A 🌼

Meninjau di ruangan komen, ramai akui turut terkesan melihat keadaan lecur tersebut dan mula rasa bimbang dan takut jika kejadian tersebut menimpa mereka saat menggunakan pressure cooker.

Sumber : Tiktok @nurnadiaharis

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

“Just Hati-hati Kalau Guna…”- Habis Lecur Wajah Akibat Pressure Cooker Meletup, Isteri Ni Kongsi Cerita!