Apabila berkahwin ni, sudah tentu isteri melihat suami adalah segala baginya. Walaupun, hanya perkara kecil sahaja, pasti diminta suami membantunya. Suami pula, sedia membantu tanpa mengeluh. Walaupun hanya perkara yang remeh, suami tetap menghulur bantuan.

Bukan isteri mengada, tetapi nak perhatian dan bantuan dari suami tersayang. Barulah namanya saling melengkapi dan bahagia till jannah.

Perkongsian suami ini, Mohd Fhais sungguh sweet tentang isterinya. Pastinya isteri-isteri yang lain begitu juga kan. Kepada encik suami, manjakan isteri anda, barullah isteri akan manja kan anda juga.

Jom semak.

“Kadang Kala Jadi Suami Ni Bermakna Kita Kena Jadi Apa Sahaja Yang Isteri Minta.” Sweet Kapsyen Ni, Barulah Bahagia Till Jannah

IKLAN

Kadang kala jadi suami ni bermakna kita kena jadi apa sahaja yang isteri minta.

Paip sinki rosak dia tak panggil tukang paip, tapi dia panggil suami. Nak cat rumah dia tak panggil tukang cat, tapi dia panggil suami.

Mesin basuh rosak, di suruh juga suami yang betulkan. Lipas dalam bilik air pun kita juga yang kena tangkap.

IKLAN

Itulah namanya isteri. 

Dia mengadu,Dia minta tolong,Dia suruh kita buat macam-macam. Bukan sebab kita ni lelaki kena tahu buat semua kerja. Tapi dia cari kita sebab kita ni suami dia, dan suami ni ibarat penganti ayah dia dulu.

Bagaimana ayahnya buat semua perkara untuk dia dulu, begitu juga dia harap suami akan buat.

Bagaimana ayahnya manjakan dia dulu, begitu juga dia harap suami akan manjakan dia. Bagaimana ayahnya buat dia rasa selamat dan gembira dulu, begitu jugalah yang di harap dari suami.

IKLAN

Jadi tak usah mengeluh kalau isteri minta tolong buat itu ini. Itu tanda dia rasa senang dengan kita dan itu maknanya kita boleh di harap!

Awas jika isteri terlalu berdikari

Tapi awas kalau isteri terlalu berdikari dan jarang minta tolong suami.Mungkin ini petanda si isteri tak percaya atau rasa suami tak boleh di harap.Biar tak pandai buat kerja jangan tak pandai menolong.

Sumber: FB Mohd Fhais