Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih. Peribahasa ini begitu tepat sekali untuk dikaitkan dengan usaha Amiereo Adipati, penyewa sebuah rumah kampung.

Tiada yang mustahil untuknya merialisasikan rumah idaman walaupun dengan bajet yang rendah.

Akhirnya, lihatlah sahaja kini rumah papan yang disewa 4 bulan lalu telah berubah wajah menjadi rumah yang cukup selesa dan cantik untuk dihuni.

Ikuti perkongsian lanjut daripadanya agar dapat menyuntik inspirasi buat anda memiliki rumah idaman dengan konsep peribadi.


Siang tadi sementara menunggu waktu berbuka…kita kemas apa yang patut..nak raya kan..ha..ha…puasa baru dua hari dikk…

4 bulan dulu.. masa mula-mula menyewa rumah ni sangat-sangat teruk…memang menangis dalam hati…

Ramai kawan-kawan yang kurang setuju bila saya nak menyewa rumah ni…tapi nak buat macam mana takda pilihan..

Kebetulan keadaan sangat mendesak…sebab tempat saya menyewa dulu telah dibeli oleh seseorang..hanya ada masa seminggu je untuk pindah..

Dengan keadaan kewangan pun kurang….lagi pun sewa rumah ni kira mampu lah untuk saya..takda lah mahal sangat…

Tapi tak kan kita nak duduk dalam keadaan macam tu kan…stress bak hang….so kita tuch up sikit-sikit bagi lawa..

IKLAN

Modal pun tak berapa ada sgt..aircond tu ambik kat kedai lama…

 

Walau pun guna barang2 diy..kedai Rm2…dan cowboy je lampu gantung tu beli kat shopee murah..budget uolzz…lagi pun rumah sewa kan…

IKLAN

Kerusi pulak ambik kerusi lama..lebih 30 tahun dah ambik kat rumah arwah mak…just spray putih…langsir beli kat kamdar time promsi rm2.80 semeter…ikut kan modal cat ada lah dalam rm300..jumlah keseluruhan bawah seribu sebab saya beli sikit2..

.

“Kami tak kaya tapi kami ingin hidup selesa”…Kredit Qaseh Aduka gigih mengemas.

Walau pun raya thn ni tiada acara kunjung mengunjung covid 19 masih berluasa…ingat stay at home.

💕…duduk rumah jangan merayau jangan melilau..kita jaga kita….💖

RUMAH BERSIH FIKIRAN LAPANG OTAK TENANG…

sumber : Amiereo Adipati