Banyak ragam pemesan makanan food rider ni sebenarnya. Ada yang lepas dah siap order, terus sediakan pakaian yang sopan untuk ambil makanan nanti. Malah ada juga yang jenis tidak bersedia sehingga menjadi aib dalam urusan aurat pelanggan tersebut.

Baru-baru ini, ada seorang penghantar makanan di Tiktok membuat teguran tentang pelanggan perempuan yang kadangkala memakai pakaian kurang sopan ketika mengambil pakaian. Bukan sahaja hanya berkemban, malah termasuklah mengenakan baju kelawar. Mesti ada yang tertanya,

apa salah baju kelawar?

Tak ada salahnya.. Tetapi kain baju kelawar itu kainnya sedikit jarang dan boleh memperlihatkan bahagian dalam badan lagi-lagi jika terkena pantulan cahaya matahari.

Tambahnya, yang selalu berpakaian sebegitu adalah golongan isteri orang. Pesannya, jika tidak malu dengan diri sendiri, malulah dengan Allah.

“Kalau tak kesiankan diri akak, akak tak kesiankan kami tengok berdarah hidung anak mata, kesiankan suami akak yang kena menjawab segala aoa yang akak buat”, katanya.

@khuzaimie_lemat1.0 Lebih di tujukan kepada yang beragama ISLAM dan ini sekadar pesanan kasih sayang jangan pulak kene report lagi pulak #foryoupage #fypシ #fyp ♬ bunyi asal – CEO OF FOODPANDA

Perkongsian pemilik akaun Tiktok itu mendapat perhatian orang ramai dan di ruangan komne, rata-rata bersetuju dengan teguran individu tersebut dan memberi idea untuk minta penghantar makanan letakkan pesanan di luar rumah sahaja. Malah ada juga yang mengakui pernah berhadapan dengan situasi seperti ini.

IKLAN

Nak Ambil Makanan, Cek Aurat Sendiri Dulu. ‘Rider’ Ini Tegur Pelanggan Hanya Pakai Baju Kelawar!

Nak Ambil Makanan, Cek Aurat Sendiri Dulu. ‘Rider’ Ini Tegur Pelanggan Hanya Pakai Baju Kelawar!

Nak Ambil Makanan, Cek Aurat Sendiri Dulu. ‘Rider’ Ini Tegur Pelanggan Hanya Pakai Baju Kelawar!

Sumber : Tiktok @khuzaimie_lemat1.0

IKLAN

Agak-agak, menu apa yang best eh kat Jollibee? Haa meh tengok Zira Review!

Mama tak marah anak, boleh ke? Kalau tak marah macam mana nak dengar kata? Jom ikuti perkongsian ini!

IKLAN

Nak tahu cara mudah uruskan kewangan keluarga? Semak sini!

Yang mana adik adik ada masalah mata, jangan takut bagitau ibu ayah ye, macam BK squad ni!

Tayang bahagia di social media, realiti ke fantasi? Nak tahu, jom tengok!