Hari kedua Perintah Kawalan Pergerakan dilaksanakan. Semalam juga pihak polis sudah mengadakan sekatan jalan raya. Jadinya, baiklah kita dengar nasihat dari Perdana Menteri untuk #stayathome.

Sambil tu apa kata kita sediakan apa yang patut untuk keluarga. Pagi-pagi begini jom sediakan hidangan buat anak-anak semuidah ABC. Jom cuba resipi pancake yang dikongsikan oleh Azlina Ina Fans ini.


Asalamualaikummm anak2 makkk..Semua kita syg satu lain kan.Jadi xmau degil2 ya..Yg xde keperluan keluar kita xmau keluar rumah ek.Kesian kat jabatan2 lain yg bertungkus lumus jaga keselamatan dan kesihatan semua.Sapa setuju kempen mak like
Kita duk rumah diam2 ibu2 jom ajak anak2 buat benda2 makanan mudah dan enjoy the rest time ni dgn anak2 ok.

Pancakes semudah ABC

Bahan bahan
1 1/2 cawan tepung naik sendiri(150g)
1/2 sk soda bikarbonat
4 sb minyak masak/ butter yg cair
1 biji telur gred A
2sudu besar gula halus
sedikit garam
esen vanilla
1 1/4cawan susu segar suam2

cara-cara
– campurkan semua aduan kedalam bekas bekas. kacau gunakan whisk.paling senang ko pemalas nak mampos mcm cikgu blend 2 mnt bhan basah campurkan semua bahan kering blend seminit.. masuk peti ais perap bg lembut 30 mnt

Pakai pan non stick.

IKLAN

Tutup pakai tudung periuk je pn boleh..


ttup tu kejap je dalam 1 mnt gitu la bukak tgk kalau die dah mcm gambar tu boleh tebalik kan.


mcm gini tebalik kan die bia sekejap dan angkat.

IKLAN


susun elok2…Masa time kuanrantin ni ygk pancake dah mcm peha ayam.

Dah siap

Bolweh sapu nutella jika anak-anak suka.