Hati mana yang tidak sebak mendengar khabar duka apabila banjir besar yang melanda negara sejak Sabtu lepas.

Selepas pasca banjir, rata-rata di media sosial kisah duka saban hari dikongsikan oleh mangsa banjir. Pelbagai usaha bantuan kerjaaan dan NGO dan persendirian yang diberikan kepada yang terlibat termasuk sumber kewangan, makanan serta khidmat cuci rumah.

Cakna kesukaran rakyat, Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob bertindak tegas dengan mengarahkan barisan kabinet menteri yang sedang bercuti dan berada di luar negara supaya segera pulang ke Malaysia untuk bersama rakyat dalam waktu sukar ini.

Kenyataan ini dinyatakan menerusi ucapan ketika melawat mangsa banjir  yang dimuat naik di Instagram milik beliau semalam  ( 24/12/ 2021; Jumaat)

“Saya arahkan semua menteri yang bercadang untuk bercuti ke luar negara untuk BATALKAN.

IKLAN

Dan menteri yang berada di luar negara ketika ini untuk PULANG SEGERA untuk bersama-sama membantu Keluarga Malaysia yang dalam kesusahan.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ismailsabri60 (@ismailsabri60)

IKLAN

Rakyat Sedang Susah, Perdana Menteri Arah Menteri Kabinet Batal Cuti, Pulang Segera Ke Malaysia Bantu Mangsa Banjir. Rakyat Sedang Susah, Perdana Menteri Arah Menteri Kabinet Batal Cuti, Pulang Segera Ke Malaysia Bantu Mangsa Banjir.

Sumber: ismailsabri60

IKLAN

*Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

Rakyat Sedang Susah, Perdana Menteri Arah Menteri Kabinet Batal Cuti, Pulang Segera Ke Malaysia Bantu Mangsa Banjir.