Melalui perkongsian posting Dr Zubaidi Hj Ahmad “Saya kongsikan dari fb Lin Chalo. Rakan fb yang belum pernah jumpa.”


Alpukat yang digilai satu keluarga.
Beli buah avocado pastu buat sendiri.

1. Blend isi alpukat bersama susu segar. Lebih afdal susu segar tajuk Farmfresh. Nanti rasa creamy. Tajuk lain nanti tak jadi. Gurau. Lol.

2. Letak madu/organik sugar kalau nak manis sikit.

3. Tambah sikit air sejuk. Lepas tu blend la sambil selawat kepada Rasul. MasyaAllah.

4. Minum dengan hepi!

Anggaran untuk 6 orang.

IKLAN

3 biji avocado.
500ml susu segar.
500ml air sejuk.
Madu/organic sugar.

InsyaAllah akan dapat alpukat yang creamy dan sedap. Jangan la kata mahal. Kalau beli kat Wong Solo 1 gelas tu dah hampir rm10 kannnn. Pastu dah kurang fresh sebab dorang dah buat siap-siap.

IKLAN

Avocado ni adalah salah satu buah yang sangat kaya dengan mineral dan vitamin. Antaranya ada magnesium, omega 3, leutin, vitamin C, K. Ada folate sangat bagus untuk mommy & baby.

Siapa hantu alpukat? Kita geng! ?

Kredit : Dr Zubaidi Hj Ahmad