Siapa yang tak kenal dengan selebriti dan tukang masak tersohor, Datuk Redzuawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan. Keletahnya ketika memasak cukup menghiburkan.

Bukan itu sahaja, Chef Wan juga cukup terkenal seorang yang sangat penyayang dan sentiasa menjaga kebajikan orang yang disayanginya terutama sekali ibunya.

Tidak hairanlah, di dalam lama instagramnya penuh dengan kisah dia dan ibu dengan pelbagai cerita. Ada yang melucukan tak kurang yang menyentuh hati.

Terbaru, Chef Wan berkongsi beberapa video bersama ibunya yang dilihat menyapu losen sambil menonton tv.  Noraini Abdullah atau lebih mesra dengan panggilan Che Ani dijaga sepenuh masa oleh Chef Wan.

Dah tua ini semua mula kering dan gelebeh..
Tak usah kata emak…kita sendiri pun dah mengelebeh!
Its the law of gravity!😂😂😂
Putih gebu kulit emak ni…
Berhutung saya semasa hidup boleh saya jaga makanan minum ibu saya mau pun sapu2 kan cream mositurisor ini for her.

IKLAN

Jujur mengakui, setiap hati dia akan memeluk dan mencium ibunya.

Satu hari entah berapa kali saya peluk dan cium ibu saya these days.
Pagi kena cium…lepas makan kena dakap to put her to bed for a nap mau pun to put her to sleep.
I am sure esok bila emak tak ada lagi mesti saya merinduinya amat sangat.
Each time i kissed her i kept cium dahi dia lama supaya my brain can register bau ibu saya ini.
Saya takut kehilangan bau itu.
Bila esok Ibu tak ada lagi harap2 saya masih boleh bau ibu saya ini sesekali untuk mengubati rindu saya nanti.

IKLAN

View this post on Instagram

Dah tua ini semua mula kering dan gelebeh.. Tak usah kata emak…kita sendiri pun dah mengelebeh! Its the law of gravity!😂😂😂 Putih gebu kulit emak ni… Berhutung saya semasa hidup boleh saya jaga makanan minum ibu saya mau pun sapu2 kan cream mositurisor ini for her. Satu hari entah berapa kali saya peluk dan cium ibu saya these days. Pagi kena cium…lepas makan kena dakap to put her to bed for a nap mau pun to put her to sleep. I am sure esok bila emak tak ada lagi mesti saya merinduinya amat sangat. Each time i kissed her i kept cium dahi dia lama supaya my brain can register bau ibu saya ini. Saya takut kehilangan bau itu. Bila esok Ibu tak ada lagi harap2 saya masih boleh bau ibu saya ini sesekali untuk mengubati rindu saya nanti. 🙈😢😢😢🤲🤲🤲🤲😔😔😔

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Perkongsian tersebut menyebabkan ramai yang tersentuh hati dan sebak mendengar pengakuan Chef Wan.

xxbellissimoxx I felt you Dato’. My mom just passed away last 2/3. Kehilangan yg xdpt i nk gmbrkan. Setiap detik rindu semua benda even sehelai rambut arwah Mak. Yg terakhir apa yg sy lakukan adalah mandikan arwah. Allahu…. berat menanggung rindu kepada seorg ibu. 😭
ainul_mustafa patutlah Chef berjaya sebab sentiasa menjaga ibu. saya tunjuk video ni pada anak anak saya. cakap kat mereka ” tengok Chef wan kenapa dia berjaya sebab dia jaga, sayang, hargai ibu ” . Alhamdulillah saya masih ada ibu. semoga saya dapat bahagiakan dia
zaleha.olpin So much love, moga syurga buat Dato InsyaAllah 💜
anugerahsyuhadah May Allah shower u with his choicest Blessings CW. Bila seseorang faham erti cinta, akan tahu mencintai diri sendiri, pasti dpt mencintai yg lain dgn nilai cinta yg CW tunjujkan. U r full of love. Tq dor sharing ur moments with ur mom.
leenabelle This post gives me tears. I duduk kat overseas n I wish I could’ve done more. The best gift you can give someone is your time and I think I need to work on that 😪
jenho66 DCW, when I see this, u really made me cry. T love we have for our mother is so deep. God bless Cik Ani n u with more health n joy. Yes, at this stage we are most afraid of loosing them. U r really awesome n t greatest example of anak yang kenang budi. 🌹🌹🌹
hanizahjohanib Menangis saya chef wan.. Cium bau ibu.. Moga syurga tempat mu nanti chef wan Amin3

Sumber: IG _chefwan58