Sebagai ibu bapa, semestinya mahukan terbaik buat anak-anak. Meskipun dah meningkat dewasa, anak-anak masih dilihat kecil oleh orang tuanya sehinggalah mereka mempunyai keluarga sendiri.

Lebih-lebih lagi jika ada anak-anak istimewa, selagi mereka belum temui kebahagian sendiri, selagi itu menjadi tumpuan lebih dari ibu ayah buat mereka. Seperti pelakon dan usahawan Zarina Zainuddin yang menitipkan ucapan hari lahir buat pasangan anak kembarnya, Muhammad Razil Azrai dan Muhammad Raizal Azrai yang ke 26 tahun.

Dalam hantaran di Instagram tersebut, pelakon berusia 51 tahun ini turut berseloroh soal jodoh buat anaknya.

“Happy birthday my Azal, Azil 26 years old now. Dah boleh jawin boss sorang ni. Siapa nak kawin dengan Azal angkat tangan.

Menerusi posting sama, Zarina menyifatkan mereka sebagai anak yang taat, rajin berkerja dan tidak boros berbelanja.

“Azal anak yang taat dan rajin bekerja, tak membazir duit dan masa. Moto hidup Azal, dont waste my time” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_)

Manakala dalam hantaran yang lain, Zarina ada berkongsi permintaan Azal untuk bermalam di sebuah hotel terkemuka sebagai hadiah hari lahirnya, tetapi bagi suaminya permintaan disifatkan membazir dan takut terbiasa.

IKLAN

“Azal cakap dia teringin sambut birthday stay overnight kat Mandrine Oriental Hotel.. then the next morning breakfast kat hotel.. bila cakap dengan abah .. abah dia cakap jangan membazir .. jangan ajar anak yang bukan2 dah terbiasa susah kita nanti .. kita ada takpe esok esok kite tkde macamana? .. saya terdiam dan cakap kat azal .. okay lah kita dinner jer lah malam ni .. azal cajap baiklah ibu 🥰”, tulisnya dalam perkongsian lain.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_)

Penerimaan baik Azal tentang perkara ini mendapat pujian di ruangan komen. Bagaimanapun, hari lahir pasangan kembar ini akhirnya disambut meriah di sebuah kedai makan milik rakan selebriti, Zizan Razak.

IKLAN

Sumber : Zarina Zainuddin

Webinar Aku Tak Serik Bersalin merupakan webinar kehamilan dianjurkan untuk para ibu hamil yang menanti kelahiran cahaya mata. Membariskan ramai speaker-speaker hebat yang terdiri daripada pakar dalam bidang masing-masing. Antaranya Dr Maiza Tusimin, Dr Siti Sarah Aishah, Dr Tengku Puteri Zainab, Ustazah Fatimah Syarha, Encik Fhais Salim dan selebriti Ezzaty Abdullah. Jom daftar secara percuma di SINI!