Setaip kali menjelang Raya Aidiladha, pasti ramai yang melakukan ibadah korban. Baik orang biasa mahupun selebriti.

Semalam Penyanyi dan usahawan, Mila Jirin turut memuat naik gambar melakukan ibadah korban.

Namun perkongsian itu katanya telah disalah erti oleh sesetengah netizen yang menuduh dan mendakwa dia sengaja menunjuk-nunjuk apa yang dilakukannya.

Bagaimana menerusi penjelasan yang dibuat di Instagram miliknya, wanita berusia 31 tahun ini menjelaskan perkongsian yang di buat itu adalah sebahagian daripada aktiviti tanggungjawab sosial syarikatnya.

“Pada yang DM atau komen di pos sebelum ini yang menyuruh saya supaya tidak menunjuk-nunjuk amalan/perbuatan yang dibuat. Ini jawapan untuk kalian.

“Sumbangan Qurban ini under my company. We as a corporate company have to tell our CSR Program as our company activity.

“Bukan atas dasar nak menunjuk, riak, show off (apa sahaja ayat yang korang cakap). Sifat menunjuk-nunjuk itu bukan saya. Harap Maklum.

“Setiap apa yang kita buat, ALLAH yang mengadili bukan kita manusia. Tak baik terus jatuh hukum pada niat seseorang.

“Jika tak tau lebih baik diam dari berkata kata tetapi menyakitkan hati orang lain,” tulisnya.

Menerusi entri sebelum ini Mila menjelaskan dia melakukan ibadah korban sebanyak lima ekor lembu pada tahun ini dan tindakkannya itu telah mendapat pelbagai reaksi netizen yang mendakwa ingin menunjuk-nunjuk.

IKLAN

Penerangan daripada Mila itu turut disokong oleh beberapa pengikutnya yang lain dengan memintanya bersabar dan tidak perlu ambil kisah apa yang orang cakap.

IKLAN

khairyniza6Org yg suka kata menunjuk2 tu sebenarnya mereka xmampu n xada kemampuan.untuk mengelak kan dari sakit hati mereka sendiri mereka kata lah mcm tu.org yg selalu pos tunjuk aktiviti mereka hari2.sebenarnya mereka nk share apa yg depa ada n nk hepi2 untuk semua.

fie_mrs_fadIts ok mila. At least my self can see your sincerity. Carry on & keep on doing good deeds. Kita manusia biasa yg banyak kelemahan.. nak tunggu kita perfect utk buat baik memang saat itu tak akan tiba. You go girl mommy ariff??

djhezryklfmSesungguhnya Allah ada bersama org yang ada di jalanNYA….tahniah @mila_jirin proiud of.you…ada peluang tlng guide anak saya as usahawan…depa lani meniaga @jomsatekinrara ada masa jemput.mai rest try and jadi motivator kat org penang ? ..salam eidul adha

shazmen_Biase la kak @mila_jirin mulut orang xboleh tutup sbb dye orang xmampu….keep strong sis

bibishafizahishakofficialYes , i am absolutely agree with u sis @mila_jirin … let’s negatives do their way, just be positive and stay humble .. ??

Sumber: IG mila_jirin