Jika dahulu muncul sebagai sitkom drama The New Addams Family, kini mereka muncul semula menjadi sebuah filem animasi bergenre komedi seram!

Filem yang amat sesuai bagi setiap lapisan umur, The Addams Family berkisarkan sebuah keluarga yang dianggap ‘aneh’ oleh masyarakat biasa berusaha untuk menjauhkan keluarga mereka dan tinggal di sebuah rumah agam yang menyeramkan.

Tak Kering Gusi Dengan Filem Komedi Seram, The Addams Family Pupuk Nilai Kekeluargaan

Konflik bermula ketika pasangan suami isteri, Gomez Addams dan Morticia Addams membuat persiapan untuk majlis Hari Mazurka. Pada hari tersebut, seluruh ahli keluarga akan datang ke rumah mereka demi menyaksikan perlawanan pedang Pugsley Addams, anak lelaki mereka bagi membuktikan tahap kematangan dan sifat pahlawan yang merupakan tradisi turun temurun keluarga mereka.

IKLAN

Tak Kering Gusi Dengan Filem Komedi Seram, The Addams Family Pupuk Nilai Kekeluargaan

Tambah drama lagi apabila anak perempuan mereka, Wednesday yang mula rasa bosan di rumah agam mereka dan mempunyai sifat ingin tahu yang mendalam tentang dunia luar dan berkenalan dengan Parker. Sejak perkenalan itu, hidupnya mula disinari dengan warna-warni kehidupan luar.

IKLAN

Selain itu, mereka juga perlu berdepan dengan seorang personaliti TV dan pereka hiasan dalaman rumah, Magraux Needler yang tamak dan berniat jahat untuk menjadi orang terpenting di daerah tempat tinggalnya.

Tak Kering Gusi Dengan Filem Komedi Seram, The Addams Family Pupuk Nilai Kekeluargaan

IKLAN

Yang pasti, sepanjang filem ini anda tidak akan rasa bosan dan kering gusi kerana setiap babak yang dipamerkan dipenuhi dengan adegan lucu dari watak yang terdapat dalam filem ini!

Nak tahu macam mana keluarga Addams menyelesaikan konflik yang berlaku? Berjayakah anak mereka, Pugsley membuktikan sifat kepahlawanan dalam acara hari pedang? Jangan lepaskan peluang untuk menonton filem The Addams Family di pawagam sekarang!

https://www.facebook.com/majalahpama/videos/524191961727076/