Menghina dan membuli merupakan satu perilaku yang sangat tidak berakhlak dan perlu dijauhi oleh setiap manusia. Sudah jelas, aktiviti membuli ini dapat meruntuhkan nilai moral dalam diri dan membentuk individu yang bermasalah pada masa akan datang.

Pelakon, Sharifah Sakinah juga terkena tempias kes ini dengan sikap netizen yang melampau yang sangat gemar membuli anaknya, Anais dengan perkataan yang tidak sepatutnya di laman sosial. Kes ini susulan penularan sebuah video di TikTok.

“Takpe Nak Cakap Buruk Pasal Saya, Tapi Bukan Dekat Kanak -Kanak” Sharifah Sakinah Berang Anaknya Dihina

“Saya ingin menangani insiden baru-baru ini yang melibatkan Anais dan kakak saya yang telah mendapat perhatian tular di TikTok, walaupun aktiviti saya terhad di platform.

“Tidak mengapa jika kamu mahu bercakap buruk atau menganggap yang paling buruk tentang saya, tetapi tidak terhadap kanak – kanak. Sepanjang 15 tahun kehadiran saya di Instagram, saya telah meminimumkan perkongsian butiran peribadi untuk mengelak daripada masuk ke kandungan eksploitatif atau ulasan produk pemutih, pelangsing vagina ketat.” Kata Sharifah Sakinah menerusi posting di Instagramnya.

IKLAN

Tambah beliau, keutamaannya adalah kesejahteraan anak perempuannya dan menjaga nama baik keluarganya. Beliau sangat sedih untuk melihat pembulian itu ditujukan kepada kanak – kanak berumur enam tahun.

Sharifah Sakinah juga menganggap ini adalah amaran terakhir darinya sebelum beliau mengambil langkah undang – undang untuk melindungi orang tersayang. Beliau juga berharap semua individu dapat memupuk persekitaran dalam talian yang penuh belas kasihan di mana semua orang mengangkat satu sama lain daripada menjatuhkan satu sama lain.

Untuk rekod, Sharifah Sakinah pernah berkahwin dengan juruterbang Bernama Aliff Adha pada tahun 2015, namun hubungan mereka terlerai selepas disahkan bercerai pada Mei 2020. Hasil perkahwinan, Sakinah mempunyai seorang Cahaya mata Bernama Anais Adha.

IKLAN

Sumber: Instagram Sharifah Sakinah

IKLAN

Baca artikel menarik lain di sini:

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

“Takpe Nak Cakap Buruk Pasal Saya, Tapi Bukan Dekat Kanak -Kanak” Sharifah Sakinah Berang Anaknya Dihina