Doa seorang isteri untuk suami memang mustajab agar diberikan keselamatan buat suami tersayang. Itulah yang dilakukan oleh penyanyi Sarah Raisuddin yang merupakan isteri kepada pelakon dan pelawak Shuib Sepahtu setelah mengetahui suami tercinta mengambil tindakan untuk melakukan cabaran dengan meletakkan 340,000 ekor di badan mereka di Taman Botanikal, Ayer Keroh, Melaka semalam. Melalui cabaran itu, melayakkan Shuib Sepahtu kejayaan dalam Malaysia Book Of Records (MBOR). Tahniah Shuib!

Dalam pada itu, melalui instagramnya Siti Sarah melahirkan rasa terkilan dan bimbang apabila mendapati suaminya tidak memaklumkan kepadanya terlebih dahulu.  Hanya menyedari apabila melihat rakan artis memberi komen memberikan ucapan semangat di instagram. Namun, sebagai isteri, Siti Sarah akur dengan kemahuan suami tercinta dan mendoakan cabaran itu berjalan lancar.

Alhamdulillah selesai sudah …. terciptalah lagi satu sejarah Malaysia… saya sangat bersyukur…ini lah dia beeman saya tahniah @shuibsepahtu saya simpan memori tercemas ini dalam hati saya.. i love u sayang.

“Alhamdulillah Selesai Sudah…” Doa Isteri Buat Suami Tercinta Memang Mustajab, Siti Sarah Bersyukur Shuib Selamat

RISAU KESELAMATAN SHUIB

Semalam rakaman video ini yang dikongsi oleh Siti Sarah memaparkan cabaran apabila badan Suib dipenuhi lebah. Memang mendebarkan buat sesiapa sahaja yang bergelar isteri apabila melihat suami didepan mata dalam keadaan sedemikian.

“dah kene sengat dekat celah peha ???? ya Allah pemudahkan lah….”

IKLAN

SHUIB LAKAR NAMA DI MBOR

“Alhamdulillah Selesai Sudah…” Doa Isteri Buat Suami Tercinta Memang Mustajab, Siti Sarah Bersyukur Shuib Selamat
kredit foto: Harian Metro

Sementara itu menurut laporan Harian Metro, pelakon dan pelawak Shuib Sepahtu melahirkan rasa bersyukur setelah berjaya menamatkan cabaran  dan sekali gus melakar kejayaan dalam Malaysia Book Of Records (MBOR).

“AKHIRNYA saya mampu menarik nafas lega kerana ia berakhir tanpa insiden,” kata pelakon dan pelawak Shuib Sepahtu selepas melakar nama bagi kategori Bilangan Lebah Terbanyak Pada Badan Manusia (Lelaki) dalam The Malaysia Book Of Records (MBOR), hari ini.

Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad berkata, cabaran terbabit dilakukan bagi mendalami ilmu berkaitan serangga berkenaan memandangkan dia menceburi perniagaan madu.

“Untuk mendekati lebah, saya perlu duduk dekat dan berkomunikasi dengannya, walaupun nampak pelik.

IKLAN

“Sepanjang masa semasa lebah itu hurung badan, amat mencabar bagai dibawa ke alam lain,” kata Shuib.

Shuib berkata demikian ketika ditemui selepas dia bersama seorang lagi rakan artis yang juga pelakon popular Pablo Amirul, mencipta rekod MBOR berjaya dalam cabaran sama dengan meletakkan 340,000 ekor di badan mereka di Taman Botanikal, Ayer Keroh, hari ini.

Hadir sama, Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia, Eddin Syazlee Shith.

Suami kepada penyanyi Sarah Raisuddin berkata, walaupun disengat puluhan ekor lebah, namun dia tidak mudah mengalah dan terus bertahan bagi memastikan cabaran itu berjaya.

“Sepanjang waktu itu saya tidak henti bercakap dalam hati agar lebah berkenaan tidak bertindak menyengat.

IKLAN

“Tidak lama selepas lebah itu diletakkan ke badan, saya mula rasakan sengatan di bahagian kaki dan ianya amat sakit, namun saya tidak cepat melatah,” katanya.

Sementara itu, Siti Sarah berkata, pada mulanya dia langsung tidak mengetahui mengenai hasrat suaminya dan hanya menyedari selepas melihat rakan artis memberikan kata semangat.

“Saya mulanya pelik apabila kawan-kawannya memberi kata semangat dan tiada perbincangan antara kami pada awalnya.

“Walau apa pun, saya amat bersyukur cabaran ini berjalan lancar tanpa insiden buruk, sepanjang dia duduk di kerusi itu pelbagai perasaan yang timbul,” katanya.

Katanya, selain doa, dia dan ibu mentuanya melakukan solat hajat bagi mempermudahkan urusan suaminya itu.

Sumber: Instgram Siti Sarah Raissudin dan Harian Metro

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI