Setiap ibu bapa pastikan mahukan yang terbaik buat anak-anak. Demikian juga dengan pelakon cantik manis Rita Rudaini. Sendirian membesarkan dua anak lelakinya, sesungguhnya bukan mudah. Namun, Rita berjaya membuktikan usaha dan kecekalan membantu dia dan anak-anak mengharungi hidup bertiga.
Terbaru, Rita berkongsi cerita pemergiannya bersama anak-anak mengerjakan umrah.

Selalu kami jarang balik ke bilik…tggu waktu ke waktu..solat sunat n mengaji…adakala ank2 penat…mommy faham..sbb kudrat mommy pon xkuat apatah lg budak2 sekecil mereka…tido mmg xcukup laa tp mommy pesan,walaupon kecik blum baligh tp kena buat btul2..bukan tggu baligh baru nk mula btul2…alhamdulillah depa mmg ingat n ikut pesan mommy…

Walaupon ada yg dgr bunyi mcm ‘tegas sgt,budak kecik lg’ tp itu pandangan org…pandangan sy xsama..sy tau apa yg sy ajar ank2 sy…smua utk mereka bwk sampai bila2…sy tegas sbb sy sgt syg mereka…kerana mereka pulak yg akan jaga sy nnti…sy nak ank2 yg jaga sy,ank yg mulia budi pekerti dan tau tggjwb sbgai seorg anak dan manusia,ank yg berjaya di dunia dan utk akhirat….
.
.
Terima kasih sy yg xterhingga utk sahabat sy yg menjaga mereka time solat dan time nk ke toilet..tkasih @adikzwan n uncle Rizal…jaga n urus mereka ke toilet mcm ank sendiri… @adikzwan sanggup dukung arjuna ke toilet sbb kasut kt mommy 😬..sggup melayan perangai dorg yg asyik kena ke toilet ambik wuduk sbb asyik terkentut 😔 …dorg mmg kuat kentut….

Dalam perkongsian tersebut, Rita meluahkan hasratnya untuk melihat anak-anaknya bergelar seorang penghafaz al-Quran atau dikenali dengan gelaran Al-Hafiz.

IKLAN

Perkara itu dikongsikan Rita atau nama sebenarnya, Rita Rudaini Mokhtar, 43, menerusi satu entri yang dimuat naik di Instagram miliknya.
“Mommy memang berhajat untuk tengok anak-anak mommy jadi Al-Hafiz sebelum mommy tutup mata.

“Anak-anak lelaki saham mommy di sana (akhirat). Insya-Allah moga diperkenankan oleh-Nya,” tulisnya di Instagram.

IKLAN

Di dalam perkongsian tersebut, Rita memuat naik satu video anak sulungnya , Airit Rayyan Rizqin, 10, yang sedang melakukan hafazan surah dalam al-Quran.
Rata-rata pengikutnya melahirkan rasa kagum dan mendoakan semoga apa yang diimpikan Rita akan dimabulkan kelak.

ibu_3_hero Orang kata Ye Allah jauh kan kita dari laki tak guna. Allah gantikan dengan yang lebih baik. Amin

adyin_violet Sejuk hati tgk… Sis mommy yg bagus… Cara didikan dri kecik dh teratur…

urulkhainikhaini Amin2.. Sy mendoakn semoga makbul harpan seorg ibu untuk ankye.. Insyaallah… Jd ank yg soleh ye. Smga Blh pimpin ibu ke syurga@ritrud727

sarahzakaria13 Ya Allah Kau perkenankn lh hajat hamba mu @ritrud727

ninieeeeeee_tahir Ameen semoga dipermudahkan urusan sis @ritrud727

naslatiff Alhamdulillah…semoga menjadi anak yg soleh dan memberikan cahaya dlm kehidupn dan keluarga..serta duniann akhirat

Sumber: IG ritrud727