Hati ibu ayah mana yang tidak risau bila mengenangkan anak yang bakal mengambil peperiksaan besar seperti Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) , diuji dengan pelbagai rintangan dalam pembelajaran kesan daripada pandemik Covid-19.Apa yang pasti, cabaran tahun ini cukup luar biasa.

Andai sebelum ini melalui pengalaman anak terdahulu, jika semakin hampir dengan bulan-bulan peperiksaan, bolehlah juga kita sebagai ibu ayah menggalakkan anak-anak untuk menyertai mana-mana Seminar Motivasi, Seminar Skor A, Seminar Menjawab Soalan dan pelbagai lagi seminar dan kelas tambahan sebagai salah satu usaha untuk anak-anak dapat menduduki peperiksaan dengan yakin dan tenang.

Namun demi menjaga dan memastikan keselamatan anak-anak terhindar daripada bahaya Covid-19 di samping kita juga mahu mereka dapat belajar di rumah dengan selesa dan tenang, sewajarnya ibu ayah ambil inisiatif untuk memperkenalkan kepada anak-anak tentang rancangan yang dibawakan oleh Astro Tutor TV.

Ini memandangkan terdapat dua program istimewa sepanjang November ini bagi membolehkan anak-anak dapat belajar dengan teknik pembelajaran yang lebih menyeronokkan bersama personaliti kegemaran mereka dan pastinya bersama guru-guru yang hebat.

Geng Rajin Belajar
Dalam program ini Erissa, Wafiy, & Mia Sara begitu teruja untuk menjadi teman belajar anak-anak anda.

Astro Tutor TV, Jadikan Persiapan Menduduki SPM dan Pembelajaran Anak-anak Lebih Menarik & Berkesan!

IKLAN

Mereka akan berkongsi teknik belajar untuk lebih fokus termasuk berkongsi pelbagai tip dan saling memberi motivasi untuk sama-sama mengulangkaji.

Menariknya juga setelah puas belajar anak-anak akan dihiburkan dengan nyayian dan sebagainya yang pastinya lebih interaktif.

Astro Tutor TV, Jadikan Persiapan Menduduki SPM dan Pembelajaran Anak-anak Lebih Menarik & Berkesan!

Geng Rajin Belajar akan bersiaran setiap hari pada pukul 3.00 petang di saluran Astro Tutor TV, 603 bermula 2 hingga 6 November ini.

IKLAN

PELAN A+ SPM
Di program Pelan A+ SPM pula, memberi peluang kepada anak-anak yang bakal menduduki peperiksaan untuk mengulangkaji dan belajar bersama guru-guru terbaik dalam subjek-subjek tertentu.

Astro Tutor TV, Jadikan Persiapan Menduduki SPM dan Pembelajaran Anak-anak Lebih Menarik & Berkesan!

Bahkan bukan itu sahaja, di saat-saat persiapan akhir untuk menduduki peperiksaan adalah penting juga untuk mengetahui soalan-soalan ramalan. Dan semua itu dikongsikan di sini bagi membantu anak-anak skor di dalam peperiksaan SPM nanti.

Pemilihan tenaga pengajar program Pelan A+ SPM ini bukan biasa-biasa, bahkan cukup berpengalaman.

IKLAN

Astro Tutor TV, Jadikan Persiapan Menduduki SPM dan Pembelajaran Anak-anak Lebih Menarik & Berkesan!

Antara tenaga pengajar adalah seperti Cikgu Suguz untuk subjek Bahasa Melayu, Puan Jowana untuk subjek Bahasa Inggeris, Encik Shankar mengajar untuk subjek Matematik, Dr. Jay dan Dr. Melissa untuk subjek Sains dan subjek Sejarah diajar oleh Cikgu Rosle dan Cikgu Mike Mahen. Hebat bukan?

Tenaga pengajar ini dipilih khas untuk membantu pelajar memahami apa yang dicari oleh penanda peperiksaan, berkongsi cara yang lebih mudah untuk mengingati formula, pemahaman konsep yang lebih baik dan macam-macam lagi.

Oleh itu, jangan terlepas untuk menontonnya, bakal ditayangkan pada 13-28 Nov 2020 di saluran Astro Tutor TV 603 setiap Jumaat dan Sabtu pada jam 3.00 petang.

Jadi inilah dua program yang cukup bermanfaat untuk anak-anak kita dan jangan lepaskan peluang keemasan ini memandangkan ianya adalah PERCUMA. Bahkan selain dapat disaksikan di televisyen, anak-anak juga boleh menontonnya melalui komputer riba atau telefon pintar di AstroGo.