Sejak pandemik, banyak kedai tidak beropersi yang menyebabkan ramai membeli secara online.

Namun tahukah anda bahawa salah satu barang ‘rare’ yang boleh dibeli secara atas talian (online) adalah ikan hidup.

Mungkin ada yang tak percaya tapi realitinya kurier ada menyediakan perkhidmatan ini. Sebagaimana perkongsian seorang pekerja kurier yang ditugaskan untuk menghantar bungkusan ikan hidup.

Lebih menarik, bungkusan ikan hidup mendapat layanan istimewa apabila diletakkan di tempat yang dingin dan tidak panas untuk mengelak ikan mati.

Video yang dipaparkan menerusi aplikasi TikTok telah mendapat lebih 195K tontonan dengan 14K tanda suka telah menarik perhatian warganet. Malah ada yang memberitahu pernah membeli ikan hidup secara atas talian dan mendapat kiriman bungkusan dengan selamat.

 

@acak_eastPos ikan hidup dapat layanan VVIP ##fyp ##foryoupage ##foryou ##mstarmalaysia♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

 

Ramai yang pos ikan hidup 

 

IKLAN

Sumber:@acak_east

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

IKLAN

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

Sebarang soalan boleh di http://www.wasap.my/60169647520