Kesibukan kerja dan bebanan di waktu siangnya membuatkan kita kurang keinginan untuk ‘bersama’ pasangan di malam hari.

Jangan jadikan alasan kerja dalam hubungan yang satu ini sebaliknya cuba cari waktu sebaik mungkin untuk merealisasikan hasrat kedua-dua untuk saling ‘bersama’ dengan waktu sendiri.

Pagi hari antara yang paling indah untuk suami isteri berlayar di lautan penuh indah.
Lima fakta ini anda perlu tahu untuk mengetahui kelebihan berhubungan intim di waktu ini.

Berhubungan Intim Di Pagi Hari, Tenaga Lagi Power, Mood Pun Makin Ceria!

Tubuh Lebih Kebal

Seks di pagi hari ternyata mampu meningkatkan sistem kekebalan tubuh dan membuat keduanya makin sihat dan tubuh lebih cergas.

Kulit Anjal & Sihat

IKLAN

Selain itu saat mencapai klimaks, tubuh akan melepaskan zat kimia yang akan meningkatkan level estrogen, yang sekaligus membuat kulit wanita lebih tegang dan kencang.

Berhubungan Intim Di Pagi Hari, Tenaga Lagi Power, Mood Pun Makin Ceria!

Lebih Energi

Setelah berehat di malam yang cukup panjang disertai dengan tidur yang nyenyak, hubungan diwaktu pagi pasti lebih bertenaga daripada biasa. Malah lebih segar. Kepuasannya juga lebih maksima!

Hormon Oksitosin

IKLAN

Ketika melakukan hubungan intim di waktu pagi, sejenis hormon yang dipanggil oksitosin akan dilepaskan yang mana bertindak memberi lebih perasaan bahagia.

Berhubungan Intim Di Pagi Hari, Tenaga Lagi Power, Mood Pun Makin Ceria!

Gembira Maksima

Percaya atau tidak, hubungan intim di pagi hari sangat meninggalkan kesan pada emosi anda. Mood terasa lebih bahagia malah mampu memulakan langkah ke tempat kerja dengan lebih gembira. Hati berbunga riang!

IKLAN

Minda Lebih Positif

Tidak hanya mood gembira dan perasaan berbunga riang, anda juga makin positif sepanjang hari. Tak hairanlah kalau anda mampu senyum sampai ke telingan hingga ke petang. Begitulah penangan kuasa pagi hari ini. Hebat!

Lebih Sihat

Hubungan ini tak hanya meningkatkan sistem kekebalan tubuh bahkan melancarkan peredaran darah. Paling penting ia sekaligus mengurangkan rasa sakit pada sebarang kesakitan lain seperti migrain dan sebagainya.

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI