Ikhtiar mendapatkan zuriat ada antara pasangan suami isteri melalui perjalanan yang sukar. Diuji bertahun-tahun, dan terus berusaha tanpa kenal putus usaha.

Untuk itu, elok juga kiranya mengamalkan petua dengan minum air zuriat. Ini sebagaimana yang dikongsikan oleh Ida Shahida ini. Ini katanya.

Di mekah banyak dijual sebab buah ini berasal dari Arab. Buah ini juga dikenali dengan nama BUAH ADAM HAWA.jadi dikatakan lebih berkhasiat kalau direbus berpasangan/2 biji sekali rebus.

Mudah dapat.depan masjid masjid dan tempat tempat lawatan ada org jual. Sebiji cuma 50 sen sahaja.kirim belikan pada sapa sapa yang nak pergi UMRAH.Di malaysia mahal. Sebiji RM 20-25.

Air rebusan ini yang saya buat tadi untuk diminum menjaga alat dalaman wanita. Yang sakit boleh minum dan yang tak sakit lagi pun boleh minum. MENGUBATI DAN MENGELAK. jadikan amalan lebih baik.

Tujuan:
Menstabilkan kembali hormon
Menyihatkan rahim
Jika anda ada masalah ketirisan kencing( rahim longgar) baik untuk diamalkan.
Melancarkan haid dan macam macam lagi.
Cara rebus: rebus macam rebusan biasa.

Cuma anda perlu ketuk buah tersebut dengan lesung sambal supaya lebih uuuummmph….lepas tu basuh. Terus rebus. Sekali rebus 2 biji.

IKLAN

Masukkan 3 gelas air. Biar dia mendidih lama sampai air tinggal 1 cawan sahaja. Sejukkan. Minumlah.( lakukan langkah yang sama selagi air rebusan tidak menjadi warna putih/ kelabu selagi itulah boleh diminum.

Selalunya tu 4-5 kali rebusan dah hilang warnanya( coklat).

Minumlah air rebusan buah ini 4-5 biji untuk sebulan.
Kemudian selepas itu boleh jarakkan pengambilannya. Mungkin 2 -3 biji cukup untuk Sebulan.

Pastu amalkan 2 minggu sekali.
Kalau ada buah zuriat banyak…buatlah sekerapnya.

Berusaha Untuk Hamil, Amalkan Dengan Buah Zuriat. Ni Infonya!

IKLAN

Kaedah dan Cara Makan Buah Zuriat

Oleh kerana buah ini juga di gelar buah adam dan buah hawa, maka ada yang merebus dua biji buah ini sekali gus.

Selepas direbus, buah zuriat ini kemudiannya dibelah menjadi dua, buah ini keras dan memerlukan keupayaan yang kuat untuk membelahnya.( tapi org perempuan kalau tidak berupaya untuk membelahnya…cukup sekadar merebusnya dengan api yang perlahan dan rebus lama..1 jam.

Rebus biji dan isirungnya sekali,sehingga air bertukar warna seakan-akan teh. Anda di sarankan minum selama 44hari atau sehingga mengandung.

IKLAN

Diminum oleh suami isteri dan boleh direbus berulangkali sehinggalah air rebusan itu bertukar warna menjadi putih kembali baru di ganti dengan buah zuriat yang baru.

Tips-tips

1. Sebelum minum air rebusan, bacalah bismillah diikuti petikan ayat 38 daripada al Imran sebanyak 3 kali: “RABBI HABLEE MINLADUNKA ZURIATUN TOIYIBBAN INNAKA SAMEE U-DOA”.
Maksud Ayat: “Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan yang baik. Sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa.” ayat 38, surah Ali-Imran.

2. Air rebusan buah zuriat boleh diminum pada bila-bila masa sahaja, malah buah ini juga kalau dia gosok-gosok ke sendi-sendi kita yang sakit, Insya Allah akan menyembuhkan lenguh dan terasa kelegaannya.

Kite hanya mampu berusaha, Allah yang menentukannya :)) InsyaAllah … Amin

Sumber : Ida Shahida

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI