Usahawan kosmetik terkenal Dato’ Seri Vida (DSV) menerima kecaman hebat daripada netizen susulan satu kenyataan yang dikongsi menerusi satu video di laman Tiktok.

Dalam video tersebut, dia memberi nasihat kepada  golongan yang terjejas akibat pandemik Covid-19 supaya tidak bergantung harap kepada bantuan semata-mata.

Kenyataan DSV itu nyata menimbulkan pelbagai reaksi ramai. Terbaru, Bonda Rozita Ibrahim antara yang turut memberi respond berkenaan ‘nasihat’ yang telah diberikan oleh DSV itu.

Dato Vida ” janganlah gunakan alasan PKP pendapatan terjejas sampai nak beli Pampers anak pun tak boleh – usaha ” – Sy minta maaf dulu pada datuk Vida apa saya ulas ni adalah baik2 belaka untuk semua orang.

Dalam keadaan sekarang bukan isu rakyat Malas kerja ..!! Kalau dulu xda COvid mana ada org kebar bendera putih nak minta makanan ..!! Byk lagi pemalas jahat penipu besar tak pakai bendera putih pun, itu lagi mencuri malas yg lebih jahat – menakutkan ,dibenci oleh negara.

Ujar ibu kepada Datuk Aliff Syukri ini lagi, dia pernah melalui saat kemiskinan suatu ketika dahulu. Justeru, dia memahami apa yang dirasai oleh golongan ini.

Sy pernah lalui kemiskinan tp bukan dlm Covid – Tak semua org miskin meminta2 ..!! ayat malas xsesuai digunakan dlm rakyat stress – kita simpati kita kena ada sensitivity sbb manusia sekarang sgt teruk perasaannya- posting berhati2 utk menjaga perasaan hati semua orang ” rakyat tolong rakyat – kami x nak ada yg kelaparan & bunuh diri ..!!

Org bersimpanan RM byk ada sikit % je, klu lama mana pun xboleh bertahan – Covid ni xtau lama mana lagi. lihat saja berapa byk company besar bankruptcy- berapa byk hilang kerja & bercerai sbb Covid – Dlm isu sekarng kita jgn salahkan sesiapa pun ..!!

Ulas Bonda Rozita lagi, tiada orang yang sanggup menebalkan muka menaikkan bendera sekiranya tidak terdesak. Apatah lagi dengan situasi sekarang.

Kita semua dah cukup tertekan – kita semua usaha nak membantu kurangkan tekanan. LOGIKNYA tak da org suka naikan bendera putih – sy tengok pun sedih dan sy tak gembira dengan keadaan negara kita sekarang, sbb rakyat kita bukan jenis meminta minta

Semua org nak kerja – xharap duit kerajaan ..!! Kita nak kehidupan bebas dulu – Kita semua dh usaha mcm2 – kalau dah Kawat besi – saman sana sini – Viral langgar SOP – sedangkan anak rumah lapar itu tekanan besar pd Kami – belum lagi sakit risau ,rindu mak ayah tua dikampung.

Dalam pada itu, Bonda Rozita mengakui apa yang disampaikan oleh DSV adalah untuk menaikkan motivasi buat masyarakat. Namun apa yang disampaikan itu hanya membuatkan golongan ini semakin tertekan.

IKLAN

Bonda respect Dato Vida juga sbb niat dia bagus nak kasi motivasi pd rakyat Msia yg mana niat dia baik sangat – tetapi rakyat kita xperlu motivasi begitu saat begini – mereka lagi down nanti.

Mereka dlm gelora & down , jgn kita tambah kepedihan mereka – Kita org tua Dato Vida, byk pengalaman suka duka
.
mental rakyat msia serabut sangat dah – Hanya segelintir myb 2% antara kita rakyat ni yg kehidupan senang makan pakai atau hatinya. Perhatikan “Allah memberikan kekuatan – sabar rezeki yg xsama dan xsemua org boleh usaha mcm u Dato Vida sy niaga juga – sy sendiri stuck..!! Sy down sbb lihat rakyat sakit mental dgn Covid ni kita x tau bila nak selesainya.

Ujar Bonda Rozita lagi, andai tidak mampu membantu , usah menambah kesedihan pada diri golongan ini.

Hati org ramai kena jaga – kita buat posting yg lawak2 ke – kasi info ke – hiburkan mereka. Itu lebih sesuai xsemua org boleh usha klu xda ilmu xda modal – kita terkurung – jika kita
x mampu nak sedekah semua org- jangan usik hati mereka..! melainkan menyenangkan hati mereka ..!!

IKLAN

Bonda tau Dr Viva baik dn suka bantu orang just tukar teknik u supaya tak tambah kekeruhan yg sedia ada Bonda respect Dato Vida ushawan yg kuat dn ceria.


Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web  https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

Sebarang soalan boleh ajukan di nombor yang tertera di poster.