Zaman serba moden ini, pelbagai kaedah boleh digunakan untuk memudahkan kerja termasuklah dalam bahagian pendokumentasian.

Kalau sebelum ini, dokumen yang memerlukan tandangan perlu berjumpa dengan individu tersebut secara bersemuka, namun sekarang ni sudah tidak perlu! Buat sahaja secara online, bukan sahaja mudah, malah urusan pun boleh dilakukan dengan segera.

Jadi, nak tahu macam mana caranya, kena lah tengok step by step di bawah ye! Semoga bermanfaat.

Cara Mudah Masukkan Tandatangan Guna Microsoft Word

1. Klik insert
2. Pilih picture dan pilih this device

Cara Mudah Masukkan Tandatangan Guna Microsoft Word Je!

3. Pilih gambar tandatangan anda yang ingin dimuat naik

IKLAN

Cara Mudah Masukkan Tandatangan Guna Microsoft Word Je!

4. Kecilkan gambar mengikut kesesuaian
5. Klik kanan dan pilih wrap text
6. Pilih in front of text

Cara Mudah Masukkan Tandatangan Guna Microsoft Word Je!

7. Bawa gambar tandatangan ke tempat yang diinginkan

Cara Mudah Masukkan Tandatangan Guna Microsoft Word Je!

IKLAN

8. Klik remove background dibahagian atas tab

Cara Mudah Masukkan Tandatangan Guna Microsoft Word Je!

9. Pilih keep changes

Cara Mudah Masukkan Tandatangan Guna Microsoft Word Je!

10. Pilih color – black and white 50%

IKLAN

Cara Mudah Masukkan Tandatangan Guna Microsoft Word Je!

Cara Mudah Masukkan Tandatangan Guna Microsoft Word Je!

Siap!

Sumber: Twitter @risesknight121

Dapatkan Telaga Biru Pakej Kenal Jawi Kenal Al Quran Set dengan kos diskaun RM5, dengan menggunakan  kod KELGST5 di sini