Ibu bapa mana yang tak mahu melihat anak-anak berjaya kan. Kerana itu mereka sanggup berkorban segalanya.

Tapi lain orang lain caranya, bagi Penerbit dan komposer terkenal, Edry Abdul Halim, 42, dia tidak kisah berkorban berjauhan dari kelaurga dan rakan-rakan demi untuk memastikan anaknya mendapat didikan yang sempurna. Justeru, dia memilih untuk berhijrah ke United Kingdom.

Ternyata pilihannya itu berbaloi kerana akhirnya anak ketiganya, Emery, 11, yang merupakan anak autisme sudah bersekolah di Manchester , United Kingdom.

Edry memberitahu Emery mudah untuk menyesuaikan diri dengan persekitaran sekolah tersebut yang dikhaskan untuk anak-anak istimewa seperti anaknya.

“Syukur Emery dah masuk sekolah menengah khas dengan anak2 istimewa yang lain..

“Cikgu kata dia bijak dan cepat sesuaikan diri dengan persekitaran..Wishing the best for my dear son,” tulisnya.

Anggota kumpulan KRU itu berkongsi perkara tersebut di akaun Insatrfgam (IG) miliknya.

IKLAN

Terdahulu Edry pernah memberitahu dia membuat keputusan untuk berhijrah bersama keluarganya ke Manchester bagi membolehkan Emery mendapatkan pembelajaran terbaik sebagai golongan autisme.

Edry mendirikan rumah tangga dengan Milia Mohammed pada November 1999 dan dikurniakan empat cahaya mata; Emil, Edylia, Emery serta Elya.

IKLAN

faizalmarina alhamdulillah. moga dipermudahkan segala urusan disana dan menjadi anak yg pintar dunia dan akhirat..aamiin

angahdidi Alhamdulillah.. usaha dan usaha tnpa lelah. Smoga sgala urusan kedua ibu bapa ini dan mndapat keberkatan y esa.. amin

leen_adlini Alhamdullilah n best of luck emery…..may Allah ease everything!!

itachamp3 He will doing great..and find what his most best ..he will be outstanding ..soon.

vivaanna66 Wahhh…i wish you could update often about your child…..please share more and spread awareness

tinieahmad Alhamdulillah..best of luck Emery!!..akak pun ada anak syurga ni dah berumur 24 tahun dan skrg masih ke kelas di Yayasan Fakih di UM..semoga kita semua dikurniakan kesihatan yg sempurna untuk membolehkan kita menjaganya dgn baik..

Sumber: IG edryabdhalim