Kasih seorang anak… Biarpun dikenali ramai, namun penyanyi bernama Mimi Fly One Nation Emcees tidak segan berjalan di khalayak ramai dengan ibunya yang berkerusi roda.

Malah perkongsiannya menerusi laman instagram membuatkan ada netizen yang sebak dan terharu.

“Kalau korang jumpa saya depan2 pun korang akan rasa saya mcm tinggi mengalahkan supermodel. Padahal saya 171cm je pun. Tinggi sket je dari average height asian women kan… Tengok gambar ni betol2….korang rasa kenapa saya “nampak” tinggi… Kaki mama saya pun mama saya bagi kat saya.

“Saya ni harapan dia untuk melangkah lebih jauh. Capai yang lebih tinggi. Dia cakap kalau dia percaya dia lebih hebat biarpun dia OKU. Apa alasan saya kalau saya tak sehebat dia….? Jangan takut untuk menjadi diri sendiri. Perjalanan kita semua berbeza. Kita tak sama yang penting sama-sama seiringan. Macam ni,” antara ayat yang ditulis dikapsyennya.

Tidak segan memperkenalkan ratu hatinya, menurut Mimi mamanya itu berada di tempat teratas di dalam hatinya.

IKLAN

“This is my mother. And her place in my heart..is on top. If u happened to bump into me it would seem to u that I’m as tall as a supermodel. When rly..I’m just 171cm. slightly higher than average height of asian women. 
Look at this picture and u will see why.

“My mother gave birth to me and blessed me with her legs too. I’m her hope to walk taller and further..grasp the highest…there were times when i was at my lowest she said “I was born this way but I believed that i am not disabled. I’m special. And u r my daughter with my legs.

IKLAN

“If u dont believe that u can be at least as special as me..whats your excuse?” Dont be afraid to be who you were meant to be. Dont be afraid to believe that you are special. We all walk on different paths but we can always elevate each other to feel special and loved along the way. Just like in this picture. 

View this post on Instagram

Kalau korang jumpa saya depan2 pun korang akan rasa saya mcm tinggi mengalahkan supermodel. Padahal saya 171cm je pun. Tinggi sket je dari average height asian women kan… Tengok gambar ni betol2….korang rasa kenapa saya “nampak” tinggi… Kaki mama saya pun mama saya bagi kat saya. Saya ni harapan dia untuk melangkah lebih jauh. Capai yang lebih tinggi. Dia cakap kalau dia percaya dia lebih hebat biarpun dia OKU. Apa alasan saya kalau saya tak sehebat dia….? Jangan takut untuk menjadi diri sendiri. Perjalanan kita semua berbeza. Kita tak sama yang penting sama-sama seiringan. Macam ni. This is my mama. Tempat dia di hati saya adalah yang teratas. If u happened to bump into me it would seem to u that I’m as tall as a supermodel. When rly..I’m just 171cm. slightly higher than average height of asian women. Look at this picture and u will see why. My mother gave birth to me and blessed me with her legs too. I’m her hope to walk taller and further..grasp the highest…there were times when i was at my lowest she said “I was born this way but I believed that i am not disabled. I’m special. And u r my daughter with my legs. If u dont believe that u can be at least as special as me..whats your excuse?” Dont be afraid to be who you were meant to be. Dont be afraid to believe that you are special. We all walk on different paths but we can always elevate each other to feel special and loved along the way. Just like in this picture. This is my mother. And her place in my heart..is on top.

A post shared by Mimifly (@mimiflyyy) on

dewi_seriestha You are such a nice daughter. ❤️ Im sure she is proud to have u as her daughter. Im proud to call u as my friend.. Send my regards to her. May God give her good health always!

missyeqa such a lovely u kak…semoga allah merahmati akk sekeluarga..aamiin aamiin ya rabbal alamin

tradneo Proud of u Mimi! Send my Salam to bonda and family…

faezah_chek moga bonda n kak mimi kuat ye..sy pun mama abah dua2 takde kaki da..dua2 oku?..mereka sentiasa dlm ati kami adik bradik❤️

hxkxq_syxf Dia lah sorga dia la nyawa dunia akhirat…
Makin meningkat usia kite,Ibu memang tempat teratas dlm ati ni…proud of u @mimiflyyy… 

adam.r_lamaison Sweet, May allah bless you and your family.

Sumber: IG mimiflyyy