Murid perempuan darjah enam maut dipercayai disambar petir di Kampung Baru Sungai Raya Luar, Gua Musang, Kelantan, hari ini.

Difahamkan ketika kejadian, kanak-kanak perempuan berusia 12 tahun ini ketika sedang berbual dengan rakannya menggunakan telefon pintar.

Memetik laporan Kosmo, mangsa, Nur Asyqin Qistina M. Nor Zawawi, 12, yang merupakan murid Sekolah Kebangsaan (SK) Kuala Betis ditemukan terbaring di dalam bilik tidurnya dengan kesan terbakar pada bahagian lengan.

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

Di Sebalik Populariti Kerjaya Sebagai “Mr. Pilot”.

 

Disambar Petir Ketika Guna Telefon, Murid Tahun Enam Maut.

BUNYI DENTUMAN PETIR KUAT

Disambar Petir Ketika Guna Telefon, Murid Tahun Enam Maut.

IKLAN

M. Nor Zawawi memberitahu ketika kejadian dia dikejutkan dengan bunyi dentuman petir yang sangat kuat sebelum dimaklumkan oleh isteri mengenai keadaan anak keempatnya

“…isteri memaklumkan anak keempat daripada lima beradik telah pengsan di tempat tidur sambil tangan kanannya memegang telefon bimbit.

KESAN MELECUR 

Jelasnya lagi, terdapat kesan melecur pada tangan kanan anaknya selain bahagian tilam tempat tidur Nur Asyqin Qistina turut menunjukkan kesan terbakar.

IKLAN

Bapa mangsa memaklumkan, anaknya dibawa ke Klinik Kesihatan Kuala Betis dan disahkan meninggal dunia oleh pegawai perubatan bertugas sebelum di bawa ke Hospital Gua Musang untuk tindakan lanjut sebelum proses pengebumian.

Sumber:  Kosmo

IKLAN

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Disambar Petir Ketika Guna Telefon, Murid Tahun Enam Maut.