Pintu kabinet dapur mungkin kelihatan kosong di dalamnya tetapi idea kreatif wanita ini membuatkan ia nampak menarik.

Simple je tapi hasilnya wow. Malah dapat jimatkan kos, dengan barang harga RM2.10 sahaja wanita ini berjaya DIY pintu kabinetnya sebagai tempat letak barang tambahan.

Menurut pemilik akaun Facebook milik Zilly Ekieyda Full, awalnya dia hanya membeli tempat gantung barang itu tanpa tujuan.

Namun setiba di rumah dia mendapat idea untuk melekatkannya di pintu kabinet sebelah dalam. Dengan adanya pintu kabinet itu, dia menempatkan barang seperti makanan tin dan juga span basuh pinggan serta kain lap.

IKLAN

Wanita itu berkongsi foto-foto hasil DIY itu di dalam group dekorasi di Facebook

“Haritu pegi ECO… Jumpe bekas putih nie…beli terus 12pcs (mase tu mmg tggl 12pcs je color putih😅) yg lain ade lah color hijau n purple…bler balik rumah duk pkir nak buat ape ye beli byk2…

IKLAN

“Nak lekat kt toilet, kt toilet da ade da lebih kurg bekas cmnie…pastu pkir punyer pkir dpt idea lekat kt pintu cabinet💪bler suami bukak cabinet tengok, die kate dah macam bukak PETI AIS🤣 TAPI die kate OK lah tersusun senang nk amik brg nnti😁

Moga kaedah yang dikongsikan ini menjadi manfaat dan panduan buat ibu-ibu yang mahu mencantikkan lagi ruang dapur supaya nampak lebih kemas dan tersusun rapi.