Memang kreatif kan, jika orang lain pasti sudah di buang sofa yang sudah penyet tetapi wanita ni repair memandangkan ia masih elok dan boleh guna lagi.

Idea yang kreatif membantu wanita ini menukar sofa lama seakan-akan baru dengan menggunakan foam khas yang dibeli di Shoppee. Nak tahu caranya, jom baca perkongsian puan Dahlia Kassim Jadi.

Taraaa…nampak beza kan..sebelah dah mcm kuali roti canai..leperrr..sebelah dh psg.

Rehatkan minda, jom cuci mata di SINI

Salam semua.
Ni saya sharekan quick fix utk sofa yg dah penyetttt.
Utk base tu..saya dh letak alas kayu..sbb yg tali bawah tu dah kendur tggu nak tebolos je dah rupa. Bila dh ganti kayu ( kayu pellet ka..dpt papan plywood lg cantik..ngam2 kan saiz..kukuh..baring pun best sbb x sakit pinggang).

Haa cemggini la rupa foam tu. Mandangkan kusyen lama lom nazak bebenor..amik ketebalan yg sesuai. Kang tebal sgt jenuh nak psg sarung

Saya order foam khas utk sofa ni di shoppe. Harga berbeza mngikut ketebalan, saiz. Kalau sofa nyer seat tu dh sendu sgt tggu nak Sadaqallah je..baik amik yg tebal trus. Jgn buang sarung lama tu wpun ada beli sofa cover baru sbb sarung tu utk bg shape pd kusyen sofa tu.
Potong ikut saiz dan gamkan. Sarung balik dgn sarung kusyen. Kalau ada sofa cover..psgkan sofa cover dan Voila!

Belian murah di SINI

Ni sofa nyer seat kusyen. Lepas dah bukak cover sofa.

IKLAN

Kalau kat handle sofa pun bleh..penting..togelkan dulu ..ukur..gamkan 0d frame dan tggu kering. Balut dgn kain mcm langsir lama ke..staple gun kan..dan sarung dgn sarung sofa ni.

Potong foam ikut saiz dn gamkan pakai gam kasut tu.
Masukkan balik dalam sarung sofa.
Ni contoh je. Saya x adjust betul2 lagi.

Mcm brand new gais. Jimat.
Semoga bermanfaat dan selamat berjimat cermat.

IKLAN

Nak cari barangan murah di SINI

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club