Mungkin ibu-ibu pernah lihat ada yang membuat open wardrobe untuk menjimatkan ruang menyimpan pakaian. Terutama sekali jika keadaan rumah yang kecil dan ruang yang terhad menjadi penghalang untuk meletakkan rak Pakaian.

Selain itu kaedah ini juga memudahkan ketika memilih pakaian yang ingin dipakai, apa kata cuba tip yang dikongsikan oleh saudara Shamsul Hafizi.

Mula-mula buat melendut kat bahagian tengah bila letak baju banyak.
Improvise : tambah bracket kat bahagian tengah untuk elakkan batang hollow aluminium melendut.
Bahagian sambungan antara hollow aluminium dengan bracket.

DIY Penyangkut Baju
Total panjang 20 kaki. 1 set 5 kaki. Boleh dapat 4 set.

Kos Barang
1.Shelf bracket 14″- x 6 pair = RM 99.00
2. Stainless Steel flat washer 6mm – x 40 pcs = RM8.00
3.Bolt & nut 3/16×1.1/2 – x 8 pcs = RM3.20
4.Skru = RM2
5.Skru plug = RM3
6.Batang silinder hollow aluminium 20kaki = RM32.50
Total = RM 147.70

IKLAN

*ni harga beli di hardware Sarawak, di semenanjung mungkin murah lagi.
Untuk lihat bagaimana saya buat penyangkut baju , anda boleh tengok video yang saya buat ini


Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

IKLAN

IKLAN

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web  https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya! Sebarang soalan boleh ajukan di nombor yang tertera di poster