Perasan atau tidak, meskipun memasak ini merupakan suatu perkara yang biasa sahaja untuk dilakukan tapi memasak ini jugalah yang boleh buat orang perempuan khususnya isteri dan ibu-ibu tiap-tiap hari kena perah otak mencari jawapan; hari ini nak masak apa?, kalau masak menu ni anakanak suka ke tidak?, bahan yang nak digunakan ini masih segar atau tidak? dan 1001 soalan lagi bermain difikiran yang perlu diambil perhatian.

Sedarlah Encik suami dan anak-anak, bahawa sebenarnya isteri atau ibu itu sedang berusaha untuk memastikan masakan yang disajikan bukan sahaja membuatkan perut terasa kenyang malah apa yang lebih penting dapat memenuhi selera keluarga dengan juadah yang enak dan berkhasiat.

Bahkan tidak pernah pun terdetik di hati para isteri dan ibu untuk berkata, “Hari ini aku nak masak yang tak sedap!”. Hal ini sangat pasti dan yakin, semua dalam kepala berfikir untuk dapat menyediakan menu yang sedap untuk keluarga tercinta!

‘Berguru’ Sesama Sendiri

Jadi tidak hairanlah meskipun pandai memasak, seorang isteri dan ibu itu akan rasa lebih teruja menyediakan menu baharu yang dipelajarinya. Jika ‘menjadi’ menu tersebut, bertambah-tambah rasa kepuasan yang dirasainya. Apatah lagi jika mendapat pujian daripada suami dan anak-anak, boleh senyum lebar dibuatnya sepanjang hari.

Maka sebab itu jugalah kaum ibu suka sangat join group masakan. Cara ini dirasakan lebih mudah dan santai untuk mereka ‘berguru’ sesama ahli dalam menyediakan pelbagai juadah.

IKLAN

Jika dulu melalui persatuan-persatuan tertentu tapi kini seiring dengan peredaran masa, tidak dinafikan banyak juga kemunculan komuniti masakan di media sosial. Salah satunya yang menjadi sebut-sebutan warganet adalah group Healthy Everyday Recipes by Panasonic Cooking di platform Facebook.

Geng Suka Masak & Utamakan Kesihatan, Rugi Kalau Tak Join Group Ni. Memang Awesome!

Di sini semua peminat dunia masakan ‘bersatu’. Bukan sahaja untuk berkongsi resipi semata-mata malah bermacam-macam hal dibicarakan terutamanya bagi berkongsi tip, petua dan sebagainya bagi memastikan resipi yang dihidang bukan sahaja enak malah mengutamakan makanan yang berkhasiat.

Menariknya juga dengan sertai group Healthy Everyday Recipes by Panasonic Cooking ini akan bertambah lagi sahabat dan kenalan meski pun hanya di alam maya!

IKLAN

Jom Join!

Seiring dengan objektif utama kumpulan ini ditubuhkan, memang sesuai sangat untuk penggemar dunia masakan atau buat mereka yang baru ingin memulakan tabiat pemakanan yang sihat untuk turut menjadi sebahagian daripada keluarga besar group Healthy Everyday Recipes by Panasonic Cooking.

Banyak manfaat yang bakal anda nikmati, selain anda boleh berkongsi tentang resipi dan pengalaman memasak. Anda juga boleh berinteraksi dengan ahli untuk memperbanyakkan lagi koleksi resipi yang enak dan berkhasiat.

IKLAN

Geng Suka Masak & Utamakan Kesihatan, Rugi Kalau Tak Join Group Ni. Memang Awesome!

Malah apa yang menjadikan group Healthy Everyday Recipes by Panasonic Cooking ini berbeza dan istimewa daripada yang lainnya adalah ia mengutamakan perkongsian resipi berkhasiat, tabiat pemakanan yang sihat dan gaya hidup sihat untuk memberi lebih pengetahuan kepada orang ramai.

Jadi usah tunggu lagi, ayuh sertai sekarang dengan klik https://www.facebook.com/groups/panasoniccookingmy dan percayalah selepas ini anda tidak akan pernah buntu lagi untuk menyediakan menu yang enak dan yang pastinya berkhasiat untuk keluarga tercinta.

Geng Suka Masak & Utamakan Kesihatan, Rugi Kalau Tak Join Group Ni. Memang Awesome!