Menjadi lumrah dalam kehidupan berumahtangga pasti akan ada berlaku pertengkaran antara suami isteri. Daripada sekecil-kecil perkara sehinggalah perkara yang besar. Betul tak? Tetapi kami nasihatkan kalau anda bergaduh, janganlah lama-lama takut nanti hubungan menjadi hambar pulak!

Sebenarnya untuk mewujudkan suasana harmoni dalam berumahtangga ini anda harus bijak mencari pelbagai cara untuk menyelesaikan masalah yang timbul. Apa yang penting, jika ada sebarang ketidakpuasan hati, luahkan dan selesaikan dengan cara yang baik. Selain itu, anda juga boleh lakukan 3 perkara ini untuk mencipta hubungan yang lebih intim dan mesra dengan pasangan anda!

Ini Cara Buat Suami Lebih Intim Dan Mesra!

IKLAN

1. Biasakan diri mencium pasangan
Mungkin perkara ini sudah biasa anda lakukan. Tetapi paling mujarab anda perlu lakukan dengan lebih kerap kerana cara ini dapat menguatkan lagi kasih sayang antara suami isteri. Bukannya cium pasangan ketika mereka ingin pergi kerja sahaja!

2. Berbicara tentang perasaan dan hubungan bersama
Kalau anda nak tahu antara kunci dalam sesebuah perkahwinan adalah berkongsi tentang cinta atau perasaan sebelum tidur. Masa inilah anda nak berkongsi segala cerita! Sekiranya anda meluahkan segala perasaan dan bercakap dari hati ke hati, ia dapat meningkatkan kualiti tidur dan hubungan antara anda berdua juga akan lebih mesra. Cubalah!

IKLAN

3. Urut pasangan
Ketika anda berdua di atas katil, sila letakkan telefon anda di sisi, saat ini adalah masa untuk bermanja dan bermesra bersama suami. Salah satu cara yang boleh anda lakukan adalah urut pasangan anda dengan penuh keikhlasan dan kasih sayang. Setelah penat bekerja, tidak salah rasanya anda ringankan tangan untuk mengurut suami. Pasti suami anda suka!

Nampak macam mudah semua perkara ini kan, tetapi percayalah impaknya sungguh besar kalau anda lakukan setiap hari. Hidup anda akan lebih bahagia dengan pasangan. Kalau tak percaya cubalah!,…

IKLAN

.

Sumber: Aliffchannel

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI