Salah satu hidangan popular di negeri Kelantan adalah gulai masak kerutuk daging. Rasa rempah kerutuk ini memberikan aroma yang berbeza dengan gulai masak kari. Jadi tidak mustahil masakan ini menjadi salah satu hidangan digemari ramai seisi keluarga.

Nak tahu resipinya, ikuti resipi yang sebelum ini viral. Wanita ini menyediakan cara step by step penyediaan ini.

IKUTI PERKONGSIAN INI

Ini Rahsia Resipi Gulai Kerutuk Kelantan Jadi Lebih Sedap Dan Elak Cepat Basi. Patutlah Masakan Wanita Ini Ramai Yang Share.

Resepi Gulai Kerutuk Kelantan

IKLAN

Dulu, saya pernah kongsi gulai kerutuk daging di grup MAHN ni. Terus saya terima ramai kawan baru. Semua teringin nak buat sebab gulai kerutuk ni popular kat belah pantai Timur.

Kali ni saya kongsi lengkap dengan langkah bergambar satu-satu. Jarang sebenarnya orang masak kombo daging dan hati sekaligus macam saya buat ni. Cara nak hiris daging untuk masakan ini pun saya tunjuk sekali. Siap bagitahu bahan tambahan rahsia nak sedapkan gulai lagi.

IKLAN

Sekarang ni saya dah bangga bila tengok makin ramai kawan berkongsi gambar masakan kerutuk kat fb. Bukan hanya orang Kelantan je boleh rasa masak kerutuk ni sedap. Rasanya sangat jauh beza dengan gulai lain.

PENYEDIAANNYA:

IKLAN

Ini Rahsia Resipi Gulai Kerutuk Kelantan Jadi Lebih Sedap Dan Elak Cepat Basi. Patutlah Masakan Wanita Ini Ramai Yang Share. Ini Rahsia Resipi Gulai Kerutuk Kelantan Jadi Lebih Sedap Dan Elak Cepat Basi. Patutlah Masakan Wanita Ini Ramai Yang Share. Ini Rahsia Resipi Gulai Kerutuk Kelantan Jadi Lebih Sedap Dan Elak Cepat Basi. Patutlah Masakan Wanita Ini Ramai Yang Share. Ini Rahsia Resipi Gulai Kerutuk Kelantan Jadi Lebih Sedap Dan Elak Cepat Basi. Patutlah Masakan Wanita Ini Ramai Yang Share. Ini Rahsia Resipi Gulai Kerutuk Kelantan Jadi Lebih Sedap Dan Elak Cepat Basi. Patutlah Masakan Wanita Ini Ramai Yang Share. Ini Rahsia Resipi Gulai Kerutuk Kelantan Jadi Lebih Sedap Dan Elak Cepat Basi. Patutlah Masakan Wanita Ini Ramai Yang Share. Ini Rahsia Resipi Gulai Kerutuk Kelantan Jadi Lebih Sedap Dan Elak Cepat Basi. Patutlah Masakan Wanita Ini Ramai Yang Share. Ini Rahsia Resipi Gulai Kerutuk Kelantan Jadi Lebih Sedap Dan Elak Cepat Basi. Patutlah Masakan Wanita Ini Ramai Yang Share. Ini Rahsia Resipi Gulai Kerutuk Kelantan Jadi Lebih Sedap Dan Elak Cepat Basi. Patutlah Masakan Wanita Ini Ramai Yang Share. Ini Rahsia Resipi Gulai Kerutuk Kelantan Jadi Lebih Sedap Dan Elak Cepat Basi. Patutlah Masakan Wanita Ini Ramai Yang Share.

Ini Rahsia Resipi Gulai Kerutuk Kelantan Jadi Lebih Sedap Dan Elak Cepat Basi. Patutlah Masakan Wanita Ini Ramai Yang Share. Ini Rahsia Resipi Gulai Kerutuk Kelantan Jadi Lebih Sedap Dan Elak Cepat Basi. Patutlah Masakan Wanita Ini Ramai Yang Share.Yang suka bolehlah panjangkan resepi ini ye. Nak follow fb saya untuk resepi gulai lain pun silakan.

Selamat mencuba.

Kredit: Afy Al Habibi

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI